Horsterpark genomineerd voor Gelderse prijs ruimtelijke kwaliteit

137 Views

Het Horsterpark is genomineerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit van de Provincie Gelderland. Er zijn nog twaalf andere Gelderse gebieden genomineerd voor deze prijs. Tot 10 april kunnen inwoners hun stem laten gelden.

Ga naar http://maakgelderlandmooier.gelderland.nl, meld je aan en stem! Op de site staat ook een introductiefilmpje waarin wethouder Sjef van Groningen het Horsterpark aanprijst en een oproep doet aan iedereen om te stemmen.

Het Horsterpark
De Horst is een gebiedje dat in de omgeving van het Horsterpark lag. Het Horsterpark is een nieuw gecreëerd recreatiegebied tussen Duiven en Westervoort. Centraal ligt de vijverpartij met daaraan het Theepaviljoen. Daaromheen ligt een evenemententerrein, omringd door bos met goed aangelegde wandel- en fietspaden. Via Stichting Activiteiten Horsterpark (SAH) is een groot aantal mensen met een (verstandelijke) beperking hier aan het werk. Zij zijn werkzaam op de diverse locaties in het park. Ook wordt een groot deel van het onderhoud door hun gedaan.

Voorzieningen
In het park is een leer- en speelbos, een kinderboerderij en het eerder genoemde theepaviljoen met een terras op en aan het water. Het park wordt door allerlei mensen bezocht. Onder andere door wandelaars eventueel vergezeld met kind(eren) en/of hond, fietsers, sporters enz. Het park is ook heel goed begaanbaar voor mensen met scootmobielen.

Vak- en publieksprijs
De Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit zet goede ruimtelijke projecten in het zonnetje. Er is zowel een prijs van een vakjury als een publieksprijs, beiden goed voor € 10.000,00. Bij winst kunnen we het Horsterpark nog mooier maken.

Foto: Chris van de Ven

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!