zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioIJssalon Pisa 2e van Nederland!

IJssalon Pisa 2e van Nederland!

IJssalon Pisa in Zevenaar 2evan Nederland geworden met hun ijscreatie en zijn daarbij finalist voor ijssalon van het jaar 2024. Ze zullen komende periode samen met vijf andere ijssalons in Nederland strijden om de 1e plek en daarbij de Beste ijssalon van Nederland!

Afgelopen week, 11 maart, stonden de IJsvak-wedstijden op de planning in Gorinchem. De IJsvak-wedstrijden zijn een manier voor de ambachtelijke ijsbereiders om hun Vakmanschap en ambacht te tonen en elkaar uit te dagen om de kwaliteit van het ambachtelijke schepijs hoog te houden.

Coco Strijbosch, eigenaresse IJssalon Pisa en ambachtelijk ijsbereidster, nam ook deel aan de IJsvak-wedstrijden. ‘Ik vind het leuk om mijzelf uit te dagen en vooral op gebied van ijs, hetgeen waar ik veel passie voor heb’, zegt Strijbosch. Ze moest live op een podium voor publiek en een vakjury vier identieke ijscreaties maken met het wedstrijdijs van dit jaar namelijk: perendemi-ijs. Strijbosch legt uit: ‘Demi-ijs is een ijssoort waarbij een derde tot de helft van het sorbetijsmix wordt vervangen door een roomijsmix, dus een combinatie van sorbetijs dat fris smaakt en roomijs dat warm smaakt. Balans hierin vinden is een kunst. Je moet zorgen dat het perenijsje zorgt voor een fris en romig mondgevoel’. Strijbosch heeft samen met haar patissier Jarusha Jansen ‘De KoekenPeer’ bedacht, een combinatie van koek en peer en deze zal komende periode te koop zijn bij Pisa. Ze hebben bij de creatie Liemers producten gebruikt en melk van HippeKoeien (melkveebedrijf de Fuik) uit Didam.

Tijdens de wedstrijd werd Strijbosch beoordeeld op werkwijze, uiterlijk, presentatie, smaak, tijd, originaliteit en gebruikte technieken. Dit werd beoordeeld door een zichtjury die live mee keek en een blinde jury die de creatie in een afgesloten ruimte proefde. Strijbosch vond het spannend om live op een podium te staan: ‘IJsbereiden en ijscreaties maken doe ik natuurlijk dagelijks, maar als er zoveel mensen en een jury naar je kijken en er ondertussen ook nog camera’s op je gericht zijn kruip ik toch liever mijn eigen ijskeuken in’.

Met de mooie 2e plek is IJssalon Pisa ook direct finalist voor IJssalon van het jaar 2024. Samen met vijf andere genomineerde ijssalons in Nederland zullen zij strijden om de 1e plek! Binnenkort krijgen de genomineerden bezoek van een mystery guest en volgt er een grondige hygiënecheck. De winnaar van de titel ‘IJssalon van het jaar 2024’ wordt begin juni bekendgemaakt. ‘Ons team heeft er zin in en we zullen alles op alles zetten om te winnen. ‘Dit zou toch een mooie manier zijn om ons Zevenaar mooi op te kaart te kunnen zetten’ zegt Strijbosch gemotiveerd.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties