‘Ik zit mijn hele leven in het groen’

46 Views

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of medewerker van een Liemers bedrijf.

Naam?
“Peter Soethof, geboren en getogen in Giesbeek. Ik heb een vrouw en twee kinderen. Mijn bedrijf heet Bureau Buitenruimte.”

Bedrijf?
“Ik zit al mijn hele leven in het groen. Ik heb de lagere, middelbare en hogere tuinbouwschool gevolgd. Daarna werkte ik een tijdje bij een landschapsarchitect. Inmiddels werk ik een jaar of zeven voor mezelf, als tuinontwerp- en adviesbureau. Ik maak ontwerpen voor tuinen, parken of pleinen. Daarvoor ga ik altijd in gesprek met de klant, om te kijken wat de wensen en mogelijkheden zijn. Mijn plantenkennis komt daarbij goed van pas. Verder werk ik samen met een ander bedrijf om de biodiversiteit op sportcomplexen te vergroten en kijken we naar extra bomen voor de hittestress. In tuinen is dat net zo belangrijk, als we het klimaat een handje willen helpen. Het liefst zie ik in elke tuin een boom staan. Dat past altijd wel, je moet alleen even kijken welke soort.”

Vrije tijd?
“In mijn vrije tijd ga ik graag wielrennen of fotograferen.”

De Liemers?
“De Liemers is een heel mooi gebied. Het landschap is divers. Je kan heerlijk over de dijken fietsen, of zo de Posbank op. De ligging van de Liemers is heel mooi.”

Mooiste plekje?
“Het huis waar wij wonen vind ik een gouden plekje. Het pand zit al anderhalve eeuw in de familie.”

Lokaal?
“Regionaal werken is wel het mooiste. Zo heb ik voor het Dorpsplein in Giesbeek het beplantingsplan gemaakt. Maar ik werk ook met plezier verder weg. Ik zit door heel Gelderland heen, en soms nog daarbuiten.”

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!