zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioInloopavond voor bewoners Zonnemaat fase 1 druk bezocht

Inloopavond voor bewoners Zonnemaat fase 1 druk bezocht

Ruim 220 bewoners van de 528 uitgenodigde huishoudens kwamen af op de tweede inloopbijeenkomst voor alle bewoners uit fase 1 van de wijk Zonnemaat. Deze inloopbijeenkomst vond plaats op maandagavond 20 april.

Tijdens deze avond werden de plannen gepresenteerd die gemaakt zijn op basis van diverse ideeën van de bewoners zelf. Tijdens de eerste bijeenkomst op 25 november 2014 kregen zij de gelegenheid om deze te kenbaar te maken. Voor gemeente Zevenaar is dit een van de eerste projecten waarbij ze in samenspraak met de bewoners plannen ontwikkelen voor hun eigen wijk.

De plannen waren voor deze bijeenkomst speciaal ‘vertaald’ in een 3D-presentatie waarin men in vogelvlucht de straten kon bekijken. Ook waren er diverse informatiestands aanwezig met uiteenlopende materialen: van overzichtskaarten tot straatklinkers en van beplanting tot aan laadpalen voor elektrische auto’s. Samenwerkorganisaties Baston Wonen, Caleidoz Welzijn Zevenaar en wijkpolitie gemeente Zevenaar waren ook vertegenwoordigd met een eigen informatiestand.

De overgrote meerderheid van de bezoekers waren afkomstig uit de eerste fase van het gebied, de overige bewoners waren nieuwsgierigen uit de rest van de wijk Zonnemaat. In deze hele wijk vindt gefaseerd groot onderhoud plaats, te beginnen in fase 1. De verwachting is dat de meeste aanpassingen in fase 1 ook in de volgende fasen meegenomen zullen worden. Uiteraard krijgen de bewoners van Zonnemaat fasen 2, 3 en 4 ook de gelegenheid om hun ideeën en voorkeuren naar voren te brengen. Waar mogelijk en passend binnen het budget houdt gemeente Zevenaar zoveel mogelijk rekening met de wensen van de bewoners, net zoals in fase 1.

De plannen zijn door de meeste bewoners zeer positief ontvangen, op enkele individuele aandachtspunten na. Deze worden nader bekeken en aangepast waar mogelijk. Het belang van de wijk gaat immers voor het individueel belang. Zodra de plannen voor Zonnemaat definitief zijn, worden deze gepubliceerd op de website van gemeente Zevenaar. Bewoners en andere betrokkenen met vragen over dit project kunnen mailen naar zonnemaat@zevenaar.nl.

Overzicht Zonnemaat Fase 1 (Large)

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties