Jan de Ruiter vertrekt als burgemeester van Zevenaar

818 Views

Jan de Ruiter heeft besloten om op 1 september 2016 te stoppen als burgemeester van Zevenaar. Hij gaat Zijne Majesteit de Koning vragen hem eervol ontslag te verlenen. De 63-jarige De Ruiter vindt het tijd om ruimte te maken voor iemand die het gehele herindelingsproces met de gemeente Rijnwaarden kan leiden.

Ruimte maken

“Met veel plezier heb ik ruim 15 jaar in en voor Zevenaar gewerkt. Een paar grote projecten zijn afgerond of staan in de stijgers. Het is tijd om ruimte te maken voor iemand die de hele herindeling kan leiden.”, licht Jan de Ruiter zijn besluit toe.

In mei 2001 werd Jan de Ruiter benoemd tot burgemeester van Zevenaar. Toen die gemeente in 2005 fuseerde met de gemeente Angerlo tot de nieuwe gemeente Zevenaar, werd hij waarnemend burgemeester. Per 1 mei van dat jaar werd hij per Koninklijk Besluit benoemd tot burgemeester van Zevenaar en zes jaar later werd hij herbenoemd.

De burgemeester is met de commissaris van de Koning van Gelderland, de heer Clemens Cornielje, in overleg getreden. De commissaris zal met de fractievoorzitters in overleg gaan over de opvolging.

Burgemeester-Jan-de-Ruiter-vertrekt

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!