Jan Kütschruiter en Patricia Dhondt & Edwin Tunnissen winnen Duivense ondernemersprijzen van 2016

419 Views

 

Jan Kütschruiter van het gelijknamige grondverzetbedrijf aan de Helhoek in Groessen is uitgeroepen tot de Rabobank Arnhem en Omstreken Duivense ondernemer van het jaar 2016. De aanmoedigingsprijs voor de Spiegel & Reflex Duivense starter van het jaar 2016 is gewonnen door Patricia Dhondt en Edwin Tunnissen van Brasserie Een Mooie Dag.

De prestigieuze prijzen werden dinsdagavond tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van ondernemersvereniging MKB Duiven uitgereikt door burgemeester Rik de Lange en Rob Gieling, die in 2015 Duivense ondernemer van het jaar was.

De Lange prees zijn ondernemende plaatsgenoot Jan Kütschruiter, die de zoon is van een Westervoortse slager. Kütschruiter begon dertig jaar geleden als grasmaaier in gemeentedienst. Hij aarzelde niet toen hij voor weinig een dorsmachine kon kopen en begon voor zichzelf. Dat groeide uit tot een indrukwekkend machinepark voor landbouw en grondverzet. Het bedrijf heeft dertien medewerkers in vaste dienst.

De Lange: “Jan heeft de Liemerse mentaliteit: niet lullen maar poetsen. Aanbesteden dat doet Jan niet. Dat is werken voor een slechte prijs. Bescheiden of niet: ondernemen doet Jan wel. Hij gaat een behoorlijk stuk aanbouwen aan de bestaande bedrijfshal.”

Voor de startersverkiezing waren drie bedrijven geselecteerd, die niet langer dat drie jaar actief zijn. De kandidaten van 2016 ontliepen elkaar niet veel. De jury moest zelfs extra vergaderen om een winnaar aan te wijzen. Dat werd uiteindelijk het horecaduo Patricia Dhondt en Edwin Tunnissen. Ze zegden beiden een goede baan op om hun droom te verwezenlijken: een eigen horecabedrijf beginnen.

“Dat getuigt van lef”, meende juryvoorzitter Jeroen Rouwenhorst. “Inmiddels zijn ze bezig aan hun tweede jaar en hebben het eerste jaar afgesloten met een feestweek. Ze hebben de afgelopen jaren veel offers moeten doen maar hadden dit voor geen goud willen missen. Hun passie om mensen ‘Een mooie dag’ te bezorgen is zichtbaar en hun brasserie is een echte aanwinst voor het centrum van Duiven.”

 

Foto: V.n.l.r.: Jan Kutschruiter en zijn partner, Patricia Dhondt en Edwin Tunnissen.

 

 

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!