‘Je kan zoveel zelf creëren’

12 Views

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of

medewerker van een Liemers bedrijf.

 

Naam?

“Erwin Hogeboom, ik woon in Duiven. Mijn bedrijf heet Cartoontime.nl.”

 

Bedrijf?

“Als ik cartoons maak van mensen, vraag ik altijd: wat zijn je passies? Dat gebruik ik dan. Nooit te grote neuzen of tanden, maar altijd iets leuks erbij. Ik heb gemerkt hoe blij mensen daarvan worden, net als van de Klezmer die ik speel, Jiddische volksmuziek met de klarinet of het draaiorgel. Ik had nooit gedacht dit werk te doen: eigenlijk ben ik muzikant, dat heb ik van mijn moeder. Toch ben ik altijd blijven tekenen. Toen ik als kind de schilderijen van mijn vader zag, dacht ik: oh, dat wil ik ook! Ik maakte landschappen en uiteindelijk ook portretten, maar echt sneltekenen zoals mijn vader dat deed, dacht ik niet te kunnen. Toch zei mijn vader: als je nou gaat sneltekenen én die Klezmer gaat doen, dan ben je binnen. Ik maakte die sprong in het diepe en inmiddels combineer ik tekenen al 22 jaar met muziek. Je kan zoveel zelf creëren. Dat is de rijkdom van een mens.”

 

Vrije tijd?

“Fietsen, wandelen, met vrienden op stap… Ook werk ik vaak in de tuin. Vroeger deed mijn vrouw dat altijd. Nu zij er niet meer is, doe ik het zelf graag.”

 

Liemers?

“Dit rivierengebied is ontzettend mooi. Je hebt hier nog een oer-gevoel, het is een oud landschap, zoveel jaren geleden gevormd door al dat water. Het is net een tijdmachine.”

 

Mooiste plekje?

Oud-Zevenaar! Vooral achter de kerk, met de vogels en de knotwilgen. Dat schilderde ik ook vaak.”

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!