zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurKerkdorp Groessen staat vier dagen op zijn kop tijdens schuttersfeest

Kerkdorp Groessen staat vier dagen op zijn kop tijdens schuttersfeest

Enkele weken geleden werd Groessen door TV Gelderland uitgeroepen tot mooiste dorp van Gelderland. En komend weekeinde is het weer feest in het Liemerse kerkdorp. Dan staan de traditionele kermis en schuttersfeest op het programma.

De Groessense kermis is een volksfeest voor de hele regio. De grote lappen tent naast het Schuttersplein loopt jaarlijks vier dagen vol met belangstellenden uit de hele Liemers. Oud-bewoners keren voor een paar dagen terug naar hun roots en families gebruiken de kermis voor een reünie.
Traditioneel begint het schuttersfeest op zaterdag om 18.30 uur met een schuttersmis, waarna het schuttersfeest om 20.00 uur wordt geopend in de schutterstent. Zondag is er vanaf 11.00 uur prijsschieten in de feesttent. Deze middag wordt muzikaal opgeluisterd door Duo Double. ’s Avonds vanaf 20.00 uur is iedereen weer welkom om verder te feesten en dansen.
Op maandagochtend is iedereen vroeg in touw. Om 8.00 uur start de optocht door het dorp waarbij de diverse erebogen worden aangedaan. ‘s Middags vanaf 12.30 uur begint het koningschieten en vogelknuppelen, gevolgd door een gezellige middag in de tent.’s Avonds vanaf 20.00 uur is iedereen weer terug in de tent waar huisorkest Kaliber net als de andere dagen (op de zondagmorgen na) voor de muziek zorgt.
Dinsdag vertrekt de schutterij vanaf 8.30 uur voor een rondgang door het dorp en het afhalen van het nieuwe koningspaar. Voor de kinderen zijn er de kinderspelen. Vanaf 11.00 uur is de feesttent  geopend en kan er tot het einde van de middag kan worden gedanst en gefeest.

’s Avonds om 20.00 uur begint de laatste avond, die om middernacht volgens traditie wordt afgesloten met een vendelhulde.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties