Kerstmarkt Doesburg belooft sfeervol feest te worden

117 Views

Zaterdag 12 december 2015 is het zover: de jaarlijkse kerstmarkt in de historische binnenstad van Doesburg. Van 10.00 uur ’s morgens tot 20.00 uur ’s avonds lijkt het in dit Hanzestadje alsof je in een ware kerstvertelling van Charles Dickens bent beland. Met ruim 120 kramen, kerstmuziek en natuurlijk de Kerstman met arrenslee, is het voor jong en oud genieten. De kerstmarktcommissie heeft dit jaar groots uitgepakt.

Gezelligste kerstmarkt van Gelderland
In 2014 kwamen er vele duizenden bezoekers op de kerstmarkt af.

Locatie
In de hele historische binnenstad is de kerstsfeer te zien en te voelen, de meeste activiteiten vinden plaats in de Kerkstraat, de Ooipoortstraat, de Meipoortstraat, de Koepoortstraat, de Roggestraat en de Voormarkt. Speciaal voor de kerstmarkt is de wekelijkse markt voor 1 week verhuisd naar het marktplein.

Wat is er allemaal te beleven?
10.00 uur opening
Om 10.00 uur wordt de kerstmarkt geopend door locoburgemeester Peter Bollen en de kerstmarktcommissie. Vergezeld door de Kerstman rijden zij vanaf De Waag met een heuse arrenslee door de Kerkstraat naar de driesprong, waar de locoburgemeester de dag officieel opent met een toespraak. Zanger Maarten Jansen treedt ter plaatse op met vrolijke Christmas Carols.

10.00 uur – 20.00 uur
Doorlopende markt met mooie kerst- en streekproducten, lekkernijen en warme dranken. De markt biedt een gevarieerd assortiment zodat alle bezoekers naar hartenlust hun kerstinkopen kunnen doen.

11.00 uur – 16.00 uur
Chocolade schilderen en kerstboomversiering knutselen voor kinderen bij het Kunstlab in de Ooipoortstraat.

13.00 uur
Diverse optredens van dansscholen voor de Waag en bij de driesprong.

14.00 uur
Een levende kerststal op de Voormarkt met een heuse kameel.

14.00 uur – 15.00 uur
Inschrijving voor een kinder-verkleedwedstrijd voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar. Wie komt er het mooist verkleed in kers/wintersfeer? De opgave is bij het Kunstlab aan de Ooipoortstraat en de prijsuitreiking zal om 16.30 uur door de IJskoningin op het podium bij de driesprong zijn.

16.00 uur – 20.00 uur
Zeer gevarieerde optredens op podia bij de Waag en de driesprong van: De Midwinterhoornblazers, de band Splash uit Giesbeek, de band Time 4 Music, muziekvereniging Nieuw Leven en de singer-songwriter William Smulder met Lieke.

Alle ingrediënten om er gezamenlijk een mooi en warm feest van te maken! *

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!