zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurHistorische promotie voor muziekvereniging St. Andries

Historische promotie voor muziekvereniging St. Andries

Muziekvereniging St. Andries uit Groessen heeft een knappe prestatie neergezet. Tijdens het concertconcours in Zutphen promoveerde St. Andries van de vijfde divisie naar de vierde divisie. Een mijlpaal in de geschiedenis van de vereniging.

Een verslag van binnenuit van Loudy Leenders: “Al vroeg in de ochtend van zondag 29 november verzamelden de leden van Muziekvereniging St. Andries uit Groessen zich voor een dag die niet snel vergeten zal worden. In een bus vertrokken alle ietwat nerveuze muzikanten richting Zutphen voor het concertconcours, georganiseerd door de Muziekbond Gelderland Flevoland.

In de mooie Theaterzaal van de Hanzehof werden de volgende stukken ten gehore gebracht:  Celebration Ouverture, Queen of the Dolomites en Klezmeriana. Dit alles onder leiding van dirigente Willeke de Laak.

Na enkele uren vol spanning te hebben gewacht, was het tijd voor de uitslag. Met een gemiddelde van 85,67 punten mocht het orkest een eerste prijs ontvangen. Daarbij kwam nog de grootste verrassing: met dit hoge puntenaantal is St. Andries gepromoveerd van de vijfde divisie naar de vierde divisie, een mijlpaal in haar geschiedenis! Dit was natuurlijk reden tot groot feest! Onder het genot van een hapje en een drankje werd er gefeest, nagepraat en het lovende juryrapport doorgelezen. Al met al kan Muziekvereniging St. Andries terugkijken op een geslaagde en onvergetelijke dag!”

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties