Historische promotie voor muziekvereniging St. Andries

400 Views

Muziekvereniging St. Andries uit Groessen heeft een knappe prestatie neergezet. Tijdens het concertconcours in Zutphen promoveerde St. Andries van de vijfde divisie naar de vierde divisie. Een mijlpaal in de geschiedenis van de vereniging.

Een verslag van binnenuit van Loudy Leenders: “Al vroeg in de ochtend van zondag 29 november verzamelden de leden van Muziekvereniging St. Andries uit Groessen zich voor een dag die niet snel vergeten zal worden. In een bus vertrokken alle ietwat nerveuze muzikanten richting Zutphen voor het concertconcours, georganiseerd door de Muziekbond Gelderland Flevoland.

In de mooie Theaterzaal van de Hanzehof werden de volgende stukken ten gehore gebracht:  Celebration Ouverture, Queen of the Dolomites en Klezmeriana. Dit alles onder leiding van dirigente Willeke de Laak.

Na enkele uren vol spanning te hebben gewacht, was het tijd voor de uitslag. Met een gemiddelde van 85,67 punten mocht het orkest een eerste prijs ontvangen. Daarbij kwam nog de grootste verrassing: met dit hoge puntenaantal is St. Andries gepromoveerd van de vijfde divisie naar de vierde divisie, een mijlpaal in haar geschiedenis! Dit was natuurlijk reden tot groot feest! Onder het genot van een hapje en een drankje werd er gefeest, nagepraat en het lovende juryrapport doorgelezen. Al met al kan Muziekvereniging St. Andries terugkijken op een geslaagde en onvergetelijke dag!”

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!