dinsdag, juni 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurKlassiek trio À La Douzaine in Gasthuiskerk Doesburg

Klassiek trio À La Douzaine in Gasthuiskerk Doesburg

 

Op zondag 20 november brengt het ensemble À La Douzaine muziek ten gehore van J.P. Sweelinck, G.F. Händel, D. Buxtehude, Joh. Seb. Bach en G.A. Pandolfi Mealli.

À La Douzaine werd in 2008 opgericht na een optreden in het Eindhovens Muziekcentrum Frits Philips. Sindsdien gaf het ensemble diverse concerten in het hele land. Naast blokfluitist Michel van Bruggen bestaat A la Douzaine uit Norbert Bartelsman klavecimbel en Maaike Boekholt viola da gamba. De naam van het ensemble (‘uit een dozijn’) verwijst naar de twaalf noten in een octaaf en is een knipoog naar de uitdrukking ‘Treize A la Douzaine’ (dertien in een dozijn) die natuurlijk niet op het ensemble zelf slaat!

Michel van Bruggen studeerde als blokfluitist met onderscheiding af aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast promoveerde hij cum laude aan de Universiteit van Utrecht op een fysisch-chemisch proefschrift. Zijn werk als afdelingshoofd bij Philips Research combineert hij met het geven van concerten en het dirigeren van het NatLab koor.

Norbert Bartelsman sloot zijn studie aan het Conservatorium in Tilburg af met een master voor klavecimbel en orgel. Daarna studeerde hij nog koordirectie en Gregoriaans. Norbert is actief in diverse orkesten en kamermuziekgezelschappen, als organist, dirigent, schrijver van artikelen en opnameregisseur.

Maaike Boekholt haalde haar master viola da gamba aan het Conservatorium van Utrecht. Ze is lid van La Primavera, Dulcibella en Quadrivium. Daarnaast treedt ze op in met diverse orkesten, koren en ensembles. Met La Primavera speelt ze ook in de kindervoorstelling Ridder Florian met Frank Groothof.

Zondag 20 november a.s. in de Gasthuiskerk te Doesburg om 15.30 uur.

Toegang € 15,00, voor 65+ € 13,00 en voor donateurs van StiDoMu € 12,00.

Kaarten via www.stidomu.nl en aan de kassa, kerk open om 15.00 uur

Voor en na het concert is er gelegenheid voor een drankje.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties