Klompenpad ‘zomertijd’ wandeling

282 Views

Zondag 27 maart, begint de zomertijd. Na twee jaar kunnen we weer! Voor de vierde keer organiseert Dorpsraad Groessen een zomertijd-klompenpad wandeling. Voorgaande jaren mochten we vele wandelaars ontvangen en we hopen ook dit jaar weer op een grote belangstelling.

De afstand is aangepast en de route wijkt af van het oorspronkelijke Klompenpad ( het Kandiapad). Dit jaar is gekozen voor een bijzondere route die gedeeltelijk langs inmiddels verdwenen huizen in de Helhoek voert. Deze moesten wijken voor de aanleg van  de A15. We lopen langs het van oorsprong bijzondere kantoren complex van de Unilever -de grootste werkgever van Groessen in de jaren ’ 60-

De Historische Kring Duiven-Groessen-Loo heeft foto’s en filmopnamen gemaakt van deze woningen. Tussen 11.00 en 15.30 uur worden deze opnamen in het Dorpshuis vertoond.

Tevens maken we een klein uitstapje naar Ooy bij Zevenaar. Een van de stempelposten is Zorgboerderij ThusHoeve onderdeel van ZoZijn.

De route is niet geschikt voor wandelwagens en rollators. De wandeltocht duurt ongeveer 2,5 uur en de deelname is gratis. D.m.v. speciale bordjes is herkenbaar waar de route afwijkt. Deze bordjes zijn door gemeente Duiven gesponsord.

Liefhebbers kunnen ook het Kandiapad in zijn geheel lopen (16 km). Wel graag melden bij de opgave of bij startpunt.

Halverwege is er een rustplaats bij De Immenhof Helhoek 17 in Groessen. De familie Koning stelt haar ruimte beschikbaar om gebruik te kunnen maken van het toilet en genieten van een kopje koffie of thee.

Vertrek vanaf Dorpshuis Groessen tussen 9.00 en 11.00 uur.  Binnenkomst in het Dorpshuis tot 15.00 uur. In het Dorpshuis zijn de consumpties voor eigen rekening.

Aanmelden bij het startpunt of  via e-mail adres:  zomertijdwandeling@gmail.com

De organisatie is in handen van de activiteiten commissie van de Dorpsraad te Groessen.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!