vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurKunstenaarscollectief 7Art exposeert in Eet-lokaal en Filmhuis Zevenaar

Kunstenaarscollectief 7Art exposeert in Eet-lokaal en Filmhuis Zevenaar

Drie stereotype oudere mannen zijn het onderwerp in de schilderijen van Carla van Mook. Het groot formaat en de in dunne transparante lagen opgebouwde werk is langzaam maar gestaag tot stand gekomen. Voor de eerste keer zijn ze voor het grote publiek te zien in het cafégedeelte van Eet-lokaal aan de Wittenburgstraat.
De eigenaren Hertzog E.Olivier en Michiel Beltman van restaurant Eet-lokaal zijn beiden liefhebbers van kunst en zij wilden de kunstenaars van 7art die gevestigd zijn in het Juvenaat, een podium bieden. Een mooie manier om kunst en eten met elkaar te verbinden.

In de hal bij binnenkomst, is werk te zien van Lydia Lambrechts. Het zijn lyrische semi-abstracte doeken die gaan over ritmes en patronen. Haar werk is helder, kleurrijk en expressief.
Een mooie tegenhanger zijn de chelters, torens, burchten van Dolf Dijksta in het restaurantgedeelte.
Iets verder in de hal is een presentatie van Carla Willemsen. De enige niet schilder in deze kunst- formatie met foto’s van interieurontwerpen.
Jelle Noordhuis schuwt het experiment niet en in de Polderkamer biedt Ans Kleinpenning met haar werk ons een rustpunt in een wereld die overspoeld wordt door (digitale) beelden en indrukken.

In het Filmhuis zal steeds een kunstenaar van 7art voor 3 weken zijn of haar werk laten zien, daarna volgt een andere kunstenaar.
De expositie duurt tot 1 juli en is te bezichtigen tijdens de openingstijden van Eet-lokaal en het Filmhuis. Eet-lokaal, woensdag t/m zondag van 10.00 tot 22.00 uur

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties