Leerlingen basisschool genieten van burgemeestersontbijt

46 Views

22 kinderen van sportbasisschool Het Startblok in Westervoort zijn vanmorgen samen met burgemeester Arend van Hout aan de ontbijttafel geschoven voor een gezamenlijk ‘ burgemeestersontbijt’. Zo gaven ze het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag.

Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt (7 tot en met 11 november) gaan op zo’n 2.720 basisscholen ruim 520.000 kinderen samen ontbijten. Ook Westervoort vindt het belangrijk om stil te staan bij Het Nationaal Schoolontbijt en daarom doet burgemeester Arend van Hout graag mee aan het Burgemeestersontbijt.

 

Burgemeester Van Hout betaalt symbolisch voor het ontbijt dat de school meebrengt naar deze tijdelijke eetlocatie, de raadzaal van het gemeentehuis. Deze donatie gaat naar Jantje Beton, het goede doel van dit jaar. De cheque wordt tijdens het ontbijt overhandigd.

Deze week gingen op 2.720 basisscholen 520.000 leerlingen gezamenlijk ontbijten. Om aandacht te vragen voor een gezond ontbijt als start van de dag. Ontbijten geeft energie, levert belangrijke voedingsstoffen en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen. Bovendien is het gezellig om samen te ontbijten.

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!