donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurLezing over Ruslands actuele geschiedenis en de westerse verslaggeving hiervan

Lezing over Ruslands actuele geschiedenis en de westerse verslaggeving hiervan

Lezing: Zijn zij nou gek of zijn wij het?

Dat in Rusland de media dikwijls propagandistisch en bevooroordeeld zijn wisten we al, maar hoe zit dat eigenlijk bij ons? Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar neemt de westerse berichtgeving over dit grootste land ter wereld onder de loep. Tot haar verbijstering constateert ze dat ook onze media en politici vaak een stuk bevooroordeelder zijn dan we doorgaans geneigd zijn te denken. Op donderdag 10 november zal Marie-Thérèse ook de recente geschiedenis van Rusland en actuele gebeurtenissen op de Krim en in Oekraïne in haar lezing bespreken.

Kosten zijn € 10,00 bij inschrijving tot twee weken voor startdatum, daarna en aan de zaal € 12,50 per persoon. Via de website van de Volksuniversiteit (www.vuzevenaar.nl) kun u zich aanmelden. Voor meer informatie kunt u bellen of een e-mail sturen (0316-333443 // info@vuzevenaar.nl). Deze lezing gaat alleen bij voldoende aanmeldingen door.

De rol van de media

In 2014 waren beelden op televisie en in de krant te zien van een Oekraïense separatist die een knuffel als trofee toonde op de rampplek van de MH17. Minister Timmermans sprak in zijn VN-speech over ‘stelend tuig’. Alle media kopten over een ‘zootje Hunnen’ en dronken tuig en de vinger wees alom richting de barbaarse separatisten, in de richting van Rusland. Toen veel later op het nieuws werd gemeld dat de separatist helemaal geen ’trofee’ voor de camera’s toonde, maar ingetogen zijn pet afnam voor de knuffel en vervolgens een kruisteken sloeg, was het kwaad al geschied…

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties