zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioBurgemeesters koken voor de stichting ALS

Burgemeesters koken voor de stichting ALS

De stichting ‘ALS la carte’ hield op 5 oktober haar achtste ‘ALS burgemeesters koken…’-diner in restaurant Houtplaats in Rheden. De stichting werd hierbij ondersteund door een, uit de regio geformeerde, werkgroep die de uitvoering van de avond voor zijn rekening nam (sponsoring, tafelverkoop etc.). Ook voormalig burgemeester Jan de Ruiter van de gemeente Zevenaar kookte mee, terwijl de uit Loo afkomstige sterrenkok Tonny Berentsen van De Kromme Dissel ook van de partij was.

Zes burgemeesters en zeven chef-koks zorgden voor een zevengangen menu op sterrenniveau. 130 gasten genoten deze avond niet alleen van het heerlijke eten, maar werden ook bijgepraat over de ziekte ALS en hoorden aangrijpende verhalen van ALS-patiënten en hun familie. Stichting ALS la carte organiseert de diners voor de patiënt van nu. Steeds meer komt er vraag vanuit patiënten voor hulp met betrekking tot hulpmiddelen (spraakcomputer, brace, traplift e.d.) maar ook met betrekking tot een laatste vakantie waar zelf geen geld voor is.

De opbrengst van deze avond is €17.050,-.

Omdat de chef-koks bij hun eigen leveranciers om sponsoring van de ingrediënten hebben gevraagd en de werkgroep voor de overige zaken sponsoren heeft gezocht, kan deze opbrengst volledig ten goede komen aan de ALS-patiënt. Stichting ALS la carte zal, in overleg met revalidatiecentrum Klimmendaal in Arnhem, op zoek gaan naar een bestemming hiervoor. Deze bestemming zal later bekend worden gemaakt.

Fotografie: Snel Producties

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties