maandag, april 22, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLevenVanaf 24 oktober werkzaamheden en omleiding Stationsplein Zevenaar

Vanaf 24 oktober werkzaamheden en omleiding Stationsplein Zevenaar

Vanaf maandag 24 oktober starten er grootschalige werkzaamheden aan het stationsplein in Zevenaar. Gefaseerd wordt deze opnieuw ingericht, om zo een veiligere omgeving te creëren. De verwachting is dat eind december de werkzaamheden worden afgerond. Tot die tijd wordt het verkeer omgeleid.

Het verkeer richting het centrum van Zevenaar wordt omgeleid via Ringbaan Zuid – Molenstraat. De spoorwegovergang Kerkstraat is vanaf de Ringbaan Zuid afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor fietsers en voetgangers blijft de overgang geopend. Verkeer vanuit de Kerkstraat kan wel gewoon via de spoorwegovergang het centrum van Zevenaar verlaten.

Om toch gebruik te kunnen maken van een Kiss & Ride zone is besloten deze tijdelijk in te richten ter hoogte van de P&R bij het station aan de Stationsstraat. Deze is vanaf Ringbaan Zuid – Molenstraat bereikbaar.

Het busstation is vanaf 24 oktober ook buiten gebruik. Busreizigers kunnen vanaf die maandag gebruik maken van de tijdelijke halte aan de Stationsstraat, naast de aangelegde Kiss & Ride zone. Connexxion verzorgt daarnaast eventuele extra haltes op de Oranjelaan en de Stationsstraat.

Bijzonder aan dit project is de nauwe samenwerking met de direct aanwonenden. Samen met de gemeente hebben ze meegepraat over de definitieve invulling van het Stationsplein. Naast de herinrichting van het plein zelf, heeft ook ProRail een bijdrage geleverd in het opknappen van de stationsomgeving. Zo is er op de perrons nieuw meubilair geplaatst. Het stationsgebouw zelf was al eerder opgeknapt

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties