Liemerse Sportprijs zet sporters in het zonnetje

26 Views

De nominaties voor de Liemerse Sportprijs zijn bekend. Toptennisser Wesley Koolhof uit Duiven strijdt in de klasse Sportman van het jaar met Zevenaarder Peter Kraaiijvanger (veldrijden) en sportklimmer Leto Cave uit Angerlo om de titel.

 

De vierde editie van de Liemerse Sportprijs wordt op woensdag 7 december gehouden.

Na het succes van voorgaande jaren trekt de sportieve karavaan dit keer naar Westervoort, waar Zalencentrum Wieleman het decor zal vormen voor de verkiezingsavond. De Liemerse Sportprijs zet sporters die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben verricht in het zonnetje. Het is een initiatief van de Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar en de sportredactie van dagblad De Gelderlander. De eerdere edities in De Ogtent in Duiven en het Musiater in Zevenaar trokken ruim 300 bezoekers.

De Liemerse Sportwethouders reiken de prijzen uit. De band Skoeks zorgt voor de muzikale omlijsting, terwijl leerlingen van het Candea College filmpjes van de genomineerden zullen gaan maken.

 

Genomineerden

Er zijn diverse categorieën waarin prijzen worden uitgereikt. Naast de sportmannen zijn in de categorie Sportvrouw genomineerd: mountainbikester Rosa van Doorn (‘s-Heerenberg), wielrenster Esmee Peperkamp (Didam) en hardloopster Saskia Weinans (Gendringen, traint bij AV de Liemers in Zevenaar).

In de categorie Talent zijn genomineerd basketballer Merlijn Elbers (Duiven), autocoureur Mex Jansen (Zevenaar) en schermer Sam Van Den Berg (Westervoort).

In de categorie Aangepaste sporter zijn genomineerd speerwerpster Noortje van Bindsbergen (Zevenaar), handbiker Marcel van Huissteden (Zevenaar) en para-amazone Demi Vermeulen (Zevenaar).

In de categorie Sportcoach zijn genomineerd volleybalcoach Erik Reitsma (Westervoort), zeilcoach Peter Wanders (Giesbeek) en fitnesscoach Rob Floris (Zevenaar).

In de categorie Sportteam zijn genomineerd het G-team van DCS (Zevenaar), LIL’Unity (Duiven) en het jeugdteam van Montferland Ruiters (Giesbeek).

Op de website www.liemersesportprijs.nl zijn alle genomineerden met hun prestaties terug te vinden. Via die website kan ook gestemd worden. Binnen een dag nadat de stemming was geopend. waren er al 1.500 stemmen uitgebracht. Uiteindelijk worden de publieksstemmen gecombineerd met het oordeel van de vakjury. Het totaal levert de winnaars in de diverse klassen op.

De verkiezingsavond begint op 7 december om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. De toegang is gratis.

 

 

Sporttalent van 2020/2021 Meike van Alken. Fotograaf: Rene Nijhuis

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!