dinsdag, april 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLokaal Compliment voor Zonnebloem afdeling Westervoort

Lokaal Compliment voor Zonnebloem afdeling Westervoort

De vrijwilligers van De Zonnebloem afdeling Westervoort hebben tijdens de vrijwilligersavond op 7 december 2015 het Lokaal Compliment 2015 ontvangen. Aan deze onderscheiding is ook een prijs verbonden: een geldbedrag van € 500,-.
De gemeeente Westervoort reikt elk jaar het Lokaal Compliment uit aan een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich heeft onderscheiden dat jaar.

Juryleden Anke Bakker, Humphrey Ottenhof en Klaas Westerbeek riepen Zonnebloem afdeling Westervoort uit tot winnaar van het Lokaal Compliment. De twee andere genomineerden waren: Netwerkcafé voor werkzoekenden Westervoort en Hulpdienst Graag Gedaan. Ook deze vrijwilligers verdienen het om door deze waardevolle initiatieven in het zonnetje te staan, aldus de jury.

Zonnebloem afdeling Westervoort ontvangt vrijwilligersprijs

De Zonnebloem levert een belangrijke bijdrage aan het tegengaan van eenzaamheid/sociaal isolement bij mensen die ziek of een beperking hebben. Afdeling Westervoort doet dat vooral bij de senioren in onze gemeente en al 35 jaar. De afdeling Westervoort telt momenteel 45 vrijwilligers en vijf bestuursleden. Naast het bezoeken van mensen organiseren ze diverse lokale activiteiten. En door de hulp van vrijwilligers kunnen gasten ook deelnemen aan regionale activiteiten.

 

Netwerkcafé voor werkzoekenden Westervoort

Kustandi Dijkhuizen is de organisator van het Netwerkcafé voor werkzoekenden in Westervoort. Een initiatief om werkzoekenden ervaringen met elkaar in contact te brengen zodat zij ervaringen kunnen delen en tips/informatie uitwisselen. Er zijn inmiddels zes bijeenkomsten geweest met een gemiddelde opkomst van 20 personen.

 

Hulpdienst Graag Gedaan

Graag Gedaan biedt al meer dan 30 jaar met meer dan 60 vrijwilligers allerlei hulp aan Westervoortse inwoners. De vrijwilligers bieden praktische hulp wanneer er geen andere mogelijkheid is, zoals vervoer, klussen/boodschappen doen, sociale contacten.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties