Loopgroep FRoS bracht Bevrijdingsvuur naar Duiven

106 Views

Op 4 mei vertrekt uit Duiven met een 30tal mensen richting Wageningen voor het ophalen van het Bevrijdingsvuur. Loopgroep FRoS uit Duiven heeft dit samen met de gemeente Duiven georganiseerd. Al bij de start regende het pijpenstelen, maar dat kon de motivatie niet drukken. De weersvoorspelling was slecht, de animo was groot en dat compenseerde elkaar op voortreffelijke wijze.

Rond 01:00 uur op 5 mei vertrok de Duivense groep uit Wageningen om het Bevrijdingsvuur naar Duiven te brengen. Na een tussenstop in Arnhem kwamen de estafettelopers rond 07:30 uur aan bij het oorlogsmonument in de Burgemeester Van Dorth tot Medlerstraat in Duiven.

Burgemeester Rik de Lange heeft de groep per fiets vanaf de gemeentegrens begeleid en ontstak daarna het bevrijdingsvuur, dat ook werd overhandigd aan vertegenwoordigers van HopeXXL. Het vuur zal een vaste stek krijgen in het in september te openen OGtent in Duiven. De Video Club Duiven heeft van het begin tot het eind alles vastgelegd. Binnenkort zal van het evenement een dvd verschijnen.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!