maandag, april 22, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurMicheline van Hautem bij Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar

Micheline van Hautem bij Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar

Al jaren geeft de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar een Eindejaarsconcert met de nodige oliebollen erbij. Dit jaar wordt deze traditie eenmalig onderbroken, want op zondag 8 januari verzorgen de Stedelijke Muziekvereniging en Micheline van Hautem samen een concert met als titel Brel & Brass. Het concert wordt herhaald in Wageningen op 14 januari.

Voor de pauze verzorgt de Stedelijke Muziekvereniging een eigen programma.
Zij spelen o.a. Concert Prelude en Valse Sacree, een wals, die werd gecomponeerd voor de film “Het Sacrament” van Hugo Claus. Daarna volgt El Batallón. Deze compositie is een soort kruising tussen de typisch Spaanse paso doble en een Belgische jagersmars.
Na de pauze wordt samen met de Belgische zangeres Micheline Van Hautem het programma vervolgd. In het begin van haar carrière was zij voornamelijk actief als zangeres in diverse rockgroepjes Haar definitieve doorbraak kwam met interpretaties van liedjes van Jacques Brel.
Speciaal bij dit concert is het optreden van onze dirigent Jos Jansen. Hij is internationaal bekend als bastrombonist en laat ook nu weer zien een virtuoze trombonist te zijn.

De dirigent, die dit alles in goede banen leidt, is Christian Ansink . Sinds 1990 is hij als trombonist verbonden aan Het Gelders Orkest. Hij studeerde trombone in Rotterdam, waar hij in 1993 Cum Laude afstudeerde als Uitvoerend Musicus.
Naast zijn werk in het Gelders orkest speelt hij in Het Nederlands Trombonekwartet en het HGO koperkwintet en is hij dirigent.

Het is allemaal te beluisteren in Het Musiater in Zevenaar op zondag 8 januari.
( Wageningen 14 januari) De aanvang is 15.00 uur. De entree € 15,-.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Musiater.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties