dinsdag, april 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenMuziektheatergroep Flirt neemt afscheid van het Juvenaat

Muziektheatergroep Flirt neemt afscheid van het Juvenaat

Ruim 20 jaar repeteerde muziektheatergroep Flirt op de zolder van het Juvenaat in Zevenaar. Honderden keren werden op dinsdagavond de monumentale trappen van het voormalige internaatgebouw beklommen. Op 10 december jongstleden nam de groep afscheid van die vertrouwde plek, met een concert in kerstsfeer waarvoor ook huurders van het pand en omwonenden waren uitgenodigd.

Verkleed als nonnen en priesters startte Flirt het concert in het oude trappenhuis; een knipoog naar het oorspronkelijk roomse karakter van het gebouw. Na die ouverture werd het afscheidsconcert voortgezet in de sfeervolle entourage van de repetitiezolder, met onder de toehoorders leden van onder andere de schilderclub en de vriendenakademie. Het publiek reageerde enthousiast op een concert waarin eigen repertoire werd afgewisseld met kerstklassiekers. Vooral het protestlied ‘Ge(juve)naaid’ kon op veel bijval rekenen.

Voor de muziektheatergroep was de oefenruimte op de grote zolder van het Juvenaat een heerlijke plek, ondanks de flinke klim in het oude trappenhuis. Afgelopen zomer gonsde het al van de geruchten dat de huur zou worden opgezegd. Omwonenden werden in een bijeenkomst ingelicht over de nieuwe bestemming van het pand: een woon-zorg complex. Flirt en andere huurders hadden op dat moment nog geen zekerheid, maar uiteindelijk arriveerde toch de brief waarin het einde van de huur werd aangekondigd. Het pand moest per eind december leeg worden achtergelaten. Flirt heeft inmiddels een nieuwe repetitieruimte gevonden en werkt vanaf januari weer toe naar een nieuwe theatervoorstelling.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties