Muzikaal kerstverhaal vanuit het perspectief van Maria

60 Views

Op zaterdag 11 december speelt de Barokbende vanaf 15.00 uur de voorstelling Maria, een muzikale vertelling over een jonge vrouw. Ze is zwanger van haar eerste kindje en op weg op een lange reis. Ze heeft huis en haard achter zich gelaten en gaat op een barre tocht door de woestijn, in een lange vluchtelingenstroom.  Met een wonder in haar buik met als enige zekerheid dat er een beschermengel meereist.

Aankomen in een vreemde stad waar ze niemand kent en waar ook niemand op haar zit te wachten. Ze kan geen slaapplek vinden, hoe goed haar man zijn best ook doet. Dan beginnen de weeën. Bang en zonder hulp van andere vrouwen vinden ze een droge plek in een warme stal.

Hoopvolle boodschap

Omringd door dieren brengt ze een prachtige zoon ter wereld, waarvan iedereen nu weet hoe het met hem afloopt. Maar hij is voor haar haar eigen wonder, met 10 vingertjes en 10 teentjes. Een 2000 jaar oud verhaal dat tot op de dag van vandaag actueel is voor vele miljoenen mensen over de hele wereld. Miljoenen die ook van huis en haard zijn verdreven, op zoek naar een veiliger thuis en een betere toekomst. Maar toch met een hoopvolle boodschap…

Zaterdag 11 december, 15.00 uur. Toegang  € 15,00

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!