Nieuwe lessen bij Budovereniging Yusei Gachi

91 Views

Budoereniging Yusei Gachi is na de zomerperiode weer gestart met zelfverdedigingslessen in Judo, JiuJitsu en Karate. Yusei Gachi is een sinds 1964 bestaande Ryu (school), waar de drie genoemde vormen van Japanse krijgskunsten worden onderwezen.

De basis van de (moderne) Japanse krijgskunsten komt uit het Budo, ‘de weg van de krijger’. De Japanse beroepskrijgers, de Samoerai, bestudeerden de kunst zich zelf te verdedigen tegen gewapende en ongewapende belagers. Dit deden zij in speciale Ryu (scholen), met als doel zichzelf continu te verbeteren, zodat ze op het slagveld als overwinnaar zouden eindigen. Yusei Gachi betekent dan ook ‘overwinnen door een betere techniek’. De vereniging heeft de Budo-traditie hoog in het vaandel staan.

Deze korte inleiding zal ongetwijfeld veel vragen oproepen. De antwoorden zijn te vinden in de Dojo (oefenruimte) aan de Eltensestraat 2 Duiven en op onze website www.yuseigachi.nl. Kom gerust langs en stel ze of train eens vrijblijvend met ons mee na het maken van een afspraak. Voor de eerste lessen is het dragen van eenvoudige sportkleding voldoende. Vanaf 4 jaar kun je al meetrainen met één van de disciplines Je bent van harte welkom!

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!