vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenNLDoet; 'Groene stapstenen in een lokaal ommetje'

NLDoet; ‘Groene stapstenen in een lokaal ommetje’

NLDoet of zoals de website vermeldt: “Het hele koninkrijk DOET” is de grootste jaarlijkse landelijke vrijwilligersactie om mensen te laten ervaren hoe mooi het is om je laagdrempelig voor een ander of je omgeving in te zetten.

Vrijwilligers: gemeente Duiven kent er vreselijk veel. Samen de handen uit de mouwen steken en met elkaar de schouders eronder zetten om onze gemeente nog mooier te maken.

Ook dit jaar participeert Knotploeg Duiven met een uitbundige actie.
Op zaterdag 12 maart 2022 a.s. staat het ontwikkelen van een klein natuurgebied centraal. Toekomstgericht denken met het oog op de nieuw te bouwen woonwijk aan de Plakse Weide in Duiven-Oost.
Afgelopen herfst is de kleine poel op het terrein door Knotploeg Duiven en de Poelenwerkgroep Duiven vergroot en vooral uitgediept. Van een droge dode poel naar een grote open en waterdragende poel. Voor de goede orde: het zware werk is vooral gedaan door Bennie, kraanmachinist bij Wilfried Segers.
Helemaal conform tekening is de poel vergroot, verdiept en ligt er een fraai lichtoplopend talud, zodat er voor amfibieën en insecten een ideaal leefgebied wordt gecreëerd.

NLDoet vormt voor de Knotploeg en de Poelwerkgroep Duiven een mooie actie om samen de handen uit de mouwen te steken. Samenwerken en samen werken staat op zaterdag 12 maart centraal. Voor deze grote klus geldt de “kracht van samen”.
De bovengenoemde vrijwilligersgroepen werken tijdens deze actie samen met verschillende instanties en werkgroepen. We werken samen met Gemeente Duiven (steun in raad en daad), SLG (Stichting Landschapsbeheer Gelderland), Meerbomen.nu, Duiven-Groesen-Loo bloeit, maar zeker ook met bevlogen Duivenaren als Wilfried Segers (graafwerkzaamheden), Jan Bisseling (verplaatsen van wilgenstaken) en Theo Wolters (van de Stokhorst) die vijf kersenbomen voor het nieuwe natuurterrein heeft gebracht.

De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang en het draaiboek voor deze bijzondere ochtend is gereed. Vrijwilligers van Knotploeg Duiven zijn drukdoende met de planning, gereedschappen en materialen voor 12 maart aanstaande.

In overleg met gemeente Duiven heeft Knotploeg Duiven het terrein “geadopteerd” en de komende jaren zullen we met de Poelenwerkgroep het terrein aan de Laarstraat monitoren en onderhouden.
Voordat het zover is, zullen er binnenkort flink wat activiteiten plaatsvinden aan de Laarstraat.
Er is voor elk wat wils en “vele handen maken licht werk”.

Een ochtend werken in het groen? Helpen om onze mooie gemeente te verfraaien? Helpen bij het aanleggen van een groene parel, waar u nu, maar zeker ook straks van kunt genieten?
Vrijwilligers (ook kinderen onder begeleiding van hun ouders) zijn van harte welkom op zaterdag 12 maart a.s. om 08.45 uur aan de Laarstraat in Duiven.

Foto; Poel aan de Laarstraat met op achtergrond de Nieuweling

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties