dinsdag, februari 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenNoa Mooij wint Montferlandse voorleeswedstrijd!

Noa Mooij wint Montferlandse voorleeswedstrijd!

Noa Mooij van OBS ’t Montferland uit ‘s-Heerenberg heeft zaterdagmiddag 27 januari de Montferlandse voorleeswedstrijd gewonnen. Deze voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd vond plaats in Bibliotheek Didam.

In Didam lazen 8 kandidaten, aangemoedigd door hun supporters, een fragment voor uit een zelfgekozen boek. De jury bestaande uit Ingrid Wolsing, Remco Peters en juryvoorzitter Freddy van Dijken lette op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

De jury had extra tijd nodig om te beslissen wie de winnaar was; iedereen las zo goed voor. Ingrid: “Het was dit jaar extra lastig, jullie hebben het ons heel moeilijk gemaakt.” Remco vertelde dat hij bij elke van de acht totaal verschillende verhalen wilde weten hoe het verder ging. “Ik denk dat ik dadelijk nog even de bieb induik om de boeken uit te zoeken.” De voorlezers lieten juryvoorzitter Freddy de kracht van voorlezen beleven. Een paar voorlezers maakten het verhaal beeldend en één keer werd Freddy zelfs zo meegenomen in het verhaal dat hij vergat aantekeningen te maken.

Noa won deze ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd met haar fragment uit Spinder van Simon van der Geest. De juryvoorzitter roemde de voorleesstem van Noa, ze had bovendien een fijn voorleestempo waarbij ze goed afwisselde tussen snel en langzaam. Ze bracht het verhaal echt tot leven.  Noa zal Montferland vertegenwoordigen in de regionale finale op 15 maart in Doetinchem. En misschien wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2024!

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties