maandag, maart 4, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenOntmoetingsruimte in Grotenhuys mogelijk gemaakt door inwoners

Ontmoetingsruimte in Grotenhuys mogelijk gemaakt door inwoners

De ontmoetingsruimte in Grotenhuys maakt een doorstart. Drie inwoners uit Doesburg, Liesbeth Snippe, Ellen de Bruin en Els Meester startten een stichting waarmee zij, samen met vrijwilligers, zorgen voor continuïteit in de coördinatie en voortgang van de activiteiten in de ontmoetingsruimte van Grotenhuys. De officiële inschrijving van Stichting ontmoetingsruimte Grotenhuys werd gevierd met alle betrokken inwoners en organisaties.

Voor en door Doesburgers
De stichting kwam tot stand na overleg met verschillende inwoners, bewoners, Woonservice IJsselland en de gemeente Doesburg. Met deze input vonden zij een passende invulling voor de ontmoetingsruimte. Het ontmoeten zonder drempels staat centraal.
Wethouder Birgit van Veldhuizen: “Ik ben enorm trots op deze dames. Ze hebben samen de handen uit de mouwen gestoken en een prachtig aanbod gedaan aan de gemeente. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer veel bewondering heb voor de kracht van onze Doesburgse samenleving.”

Kracht van de Doesburgse samenleving
Het bijzondere van Grotenhuys is dat de ontmoeting door de inwoners zelf wordt georganiseerd. Voor en door Doesburgers. Zij kregen ondersteuning hiervoor van Wark House en ZorgBelang inclusief, onderdeel van het leefbaarheid programma van de provincie Gelderland. Zij hebben ingezet op het verenigen van inwoners rondom ontmoeten en samen eten. Dit bleek een gouden vondst. Mensen voelen zich onderdeel van Grotenhuys. Mede door het initiatief van de drie dames bruist het weer bij Grotenhuys.

Initiatiefneemster Els Meester heeft nog wel een oproep. “We zijn heel blij met wat we bereikt hebben. We zoeken nog wel vrijwilligers die kunnen helpen. Ook leuke ideeën voor activiteiten in Grotenhuys zijn altijd welkom.”

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties