zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioEvenementenOpen Erf op 25 mei bij biodiversiteitsambassadeurs in Montferland en Zevenaar

Open Erf op 25 mei bij biodiversiteitsambassadeurs in Montferland en Zevenaar

Wil jij op jouw terrein inheemse planten, struiken en bomen waar insecten en vogels op af  komen? Wil jij inspiratie opdoen over een groen en biodivers erf? Wil je meer weten over hoogstamfruit, poelen, een vogelbosje, insectenhotel of bloemenweide? Bezoek inspirerende erven tijdens de Dag van het Open Erf op zaterdag 25 mei. Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert deze dag samen met de Gelderse biodiversiteitsambassadeurs.

In ruim twintig Gelderse gemeenten stellen ambassadeurs hun fraaie erven open voor bezoekers. Ook in Montferland en Zevenaar. Zij geven informatie over het verhogen van de biodiversiteit op het erf. Er is van alles te zien en te doen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij bloemenweides, poelen, hoogstamboomgaarden, vlechtheggen, houtwallen, natuurlijke tuinen, insectenhotels, voedselbossen, moestuinen en takkenrillen. Of laat je rondleiden door de ambassadeurs of luister naar deskundigen zoals een tuinvogeladviseur.

Ambassadeurs voor biodiversiteit
De ambassadeurs van het Praktijknetwerk Biodiversiteit bij Buitenlui zijn particulieren die de biodiversiteit een handje helpen in hun tuin of op hun land. De volgende ambassadeurs stellen hun erven open:

  • Jan van der Werff, Beekseweg 9 Kilder (11.00-14.00 uur)
    Wat is er te zien en te doen: Paardenweiland omgevormd tot natuurlijke tuin. Open landschap. Tuinvogeladviseur Nynke Hoekstra is aanwezig.
  • Marjan Span-Joosten, Babberichseweg 60 Oud-Zevenaar (10.00 uur en 12.00 uur) Wat is er te zien en te doen: 5000 meter voedselbos en struweelhaag. Rondleidingen om 10.00 uur en om 12.00 uur.

Aanmelden
Wil je inspiratie opdoen en vind je het leuk om kennis te maken met de ambassadeur? Kom dan naar de Dag van het Open Erf. Meld je vooraf aan bij de ambassadeur in jouw gemeente. Kijk voor meer informatie over de Dag van het Open Erf en de terreinen van de ambassadeurs op slgelderland.nl/projecten/praktijknetwerk-biodiversiteit-bij-buitenlui

In Gelderland zijn zo’n veertig  ambassadeurs actief die ervaring hebben met het verhogen van biodiversiteit op hun terrein en inwoners uit hun gemeente graag willen inspireren.

Het Praktijknetwerk Biodiversiteit bij Buitenlui wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties