Orgelconcert Kees van Eersel in Doesburg

162 Views

Op donderdag 4 augustus a.s. geeft Kees van Eersel in de Grote of Martinikerk te Doesburg een orgelconcert met werken van Max Reger, Ludwig van Beethoven, Piet van den Kerkhoff, Enrico Bossi, Arvo Pärt en van hemzelf.

Kees van Eersel (* 1944, Vlaardingen) ontving in de zestiger jaren een breed geschakeerde vakopleiding aan de conservatoria van Rotterdam (hoofdvak orgel – bij Piet van den Kerkhoff, George Stam en André Verwoerd, piano bij o.a. Bart Berman, bijvakken koordirectie, compositie, zang en viool), en later in Utrecht kerkmuziek(o.a. hymnologie, liturgiek, koordirectie en zang). In 1971 behaalde hij bij André Verwoerd de Prijs van Uitnemendheid. Van Eersel was in het verleden stadsbeiaardier van Zierikzee en Veere. Hij concerteerde in vele landen en behaalde diverse prijzen en onderscheidingen op de internationale orgelconcoursen van Brugge, Arnhem, St. Albans, Innsbruck en Linz.

Donderdagavond 4 augustus a.s. in de Grote- of Martinikerk te Doesburg om 20.00 uur. Toegangskaarten kosten € 10,00, voor 65+ € 9,00, voor donateurs van StiDoMu € 8,00. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa, de kerk gaat open om 19.30 uur. Het concert duurt ongeveer een uur.

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!