vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurOrgelconcert Kees van Eersel in Doesburg

Orgelconcert Kees van Eersel in Doesburg

Op donderdag 4 augustus a.s. geeft Kees van Eersel in de Grote of Martinikerk te Doesburg een orgelconcert met werken van Max Reger, Ludwig van Beethoven, Piet van den Kerkhoff, Enrico Bossi, Arvo Pärt en van hemzelf.

Kees van Eersel (* 1944, Vlaardingen) ontving in de zestiger jaren een breed geschakeerde vakopleiding aan de conservatoria van Rotterdam (hoofdvak orgel – bij Piet van den Kerkhoff, George Stam en André Verwoerd, piano bij o.a. Bart Berman, bijvakken koordirectie, compositie, zang en viool), en later in Utrecht kerkmuziek(o.a. hymnologie, liturgiek, koordirectie en zang). In 1971 behaalde hij bij André Verwoerd de Prijs van Uitnemendheid. Van Eersel was in het verleden stadsbeiaardier van Zierikzee en Veere. Hij concerteerde in vele landen en behaalde diverse prijzen en onderscheidingen op de internationale orgelconcoursen van Brugge, Arnhem, St. Albans, Innsbruck en Linz.

Donderdagavond 4 augustus a.s. in de Grote- of Martinikerk te Doesburg om 20.00 uur. Toegangskaarten kosten € 10,00, voor 65+ € 9,00, voor donateurs van StiDoMu € 8,00. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa, de kerk gaat open om 19.30 uur. Het concert duurt ongeveer een uur.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties