Overnachten met camper bij jachthaven ‘t Eiland in Lathum

767 Views

Het college van B en W Zevenaar wil overnachten bij jachthaven ‘t Eiland in Lathum mogelijk maken voor campereigenaren, waarvoor gebruik zal worden gemaakt van vijftien gerealiseerde plekken aan de Muggenwaard 16. Het huidige bestemmingsplan staat overnachten op deze locatie momenteel niet toe.

Het college wil met het voorgenomen besluit meerdaags bezoek aan het recreatiegebied Rhederlaag stimuleren. Het aantal camperbezitters in Nederland bevindt zich in een stijgende lijn en Zevenaar wil deze bezoekers gastvrij kunnen ontvangen. Door het formaliseren van de vijftien overnachtingsplaatsen voor campers wordt dit mogelijk gemaakt. In een eerder stadium werden ook in het centrum al vijf camperplaatsen gerealiseerd.

Benutten recreatiegebied Rhederlaag

Het college wil de recreatieve bestemming van de Rhederlaag ten volle benutten om inwoners en toeristen te laten genieten van dit prachtige recreatiegebied. Het bieden van gevarieerde en voldoende overnachtingsplaatsen voor een brede doelgroep draagt hieraan bij. Deze ontwikkeling is in overeenstemming met de gemeentelijke structuurvisie en de Koersnota Recreatie en Toerisme 2013-2018.

De projectomgevingsvergunning ligt van 17 juni tot 29 juli 2015 ter inzage. Na de beoordeling van eventuele zienswijzen worden de camperplaatsen mogelijk deze zomer al definitief.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!