vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioPlannen voor nieuwe bestemming lelijkste pand van de Liemers

Plannen voor nieuwe bestemming lelijkste pand van de Liemers

Op de locatie van het leegstaande pand aan het Stationsplein 13 in Zevenaar worden naar verwachting zes appartementen en horeca gevestigd.

Het bestaande oude, vervallen pand is vanwege het onderhoudsniveau en de technische staat niet geschikt voor herbestemming. De locatie vraagt dan ook om een andere invulling en krijgt in de plannen een nieuwe bestemming: woningbouw, in de vorm van zes appartementen op de verdiepingen en een horecagelegenheid op de begane grond. Hierbij is het mogelijk om parkeergelegenheid te realiseren op eigen terrein.

Wethouder Anja van Norel geeft aan: “Het wordt hoog tijd dat dit pand – dat in 2013 de titel lelijkste pand van de Liemers kreeg – wordt aangepakt. Met de mogelijkheden die we in het voorliggende plan geven, kan de eigenaar een ontwikkeling realiseren die positief bijdraagt aan de stationsomgeving en de entree van het centrum van Zevenaar.”

Het college van B en W heeft besloten in principe medewerking te verlenen aan het nieuwbouwplan en heeft de initiatiefnemer laten weten bereid te zijn een positief advies af te geven bij het indienen van de definitieve aanvraag. Hiervoor is aanpassing van het huidige bestemmingsplan noodzakelijk. De gemeente ziet het definitieve plan graag tegemoet.

Bij het indienen van de definitieve aanvraag worden omwonenden door de ontwikkelaar nader geïnformeerd over de plannen.

Foto: Ina Kotterman

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties