Podium Doesburg | Tess Merlot en de oerkrachten van het chanson

8 Views

Tess Merlot en de oerkrachten van het chanson

De eerste keer dat ze Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in. Sindsdien is de muziek niet meer gestopt: ze vormde de band Tess et les Moutons en honderden shows later draait elk optreden nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met originals van Brel, Piaf en Aznavour en eigen werk. Zangeres Tess Merlot dringt op zaterdag 11 maart door tot de oerkrachten van het chanson.

Gemotiveerd om haar passie te delen en culturen samen te brengen, bracht Tess in 2017 met les Moutons haar eerste EP Chansons pour non-francophones uit. In 2019 zong ze het zelfgeschreven Mon Paris in een bomvol Paradiso en in 2020 tourde ze met haar eigen theatervoorstelling Voyages en Chansons langs volle zalen van onder andere PAARD in Den Haag, TivoliVredenburg in Utrecht en Boom Chicago in Amsterdam.

Onweerstaanbaar joie de vivre

Of Tess nu alleen optreedt, met een compleet orkest of met een trio, ze doet dit vol overtuiging en met een onweerstaanbaar joie de vivre. De uitvoering mag ingetogen en mooi zijn, maar ook ongepolijst, grotesk. En keer op keer blijken de oerkrachten van het chanson een magnetisme te bezitten van heb ik jou daar: meezingen, tranen in de ogen en gelukzalige koppen over de volle breedte.

Zaterdag 11 maart, 20.00 uur. Toegang € 15,00

 

Afbeeldingen: foto Ronald Speijer

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!