Praktijkschool Symbion in Didam houdt open dag

307 Views

De Liemerse school voor praktijkonderwijs Symbion houdt woensdag 18 januari van 16.00 tot 19.30 uur open dag. Bezoekers kunnen uitgebreid rondkijken of deelnemen aan een rondleiding. Kinderen mogen ook zelf de handen uit de mouwen steken.

De belangrijkste doelstelling van Symbion is leerlingen klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Om dit te bereiken worden onder andere branchegerichte opleidingen en stages ingezet. Het motto van Symbion is dan ook ‘Leren in de echte wereld’. De ‘branchegerichte opleidingen’ zorgen voor een aanzienlijk grotere kans op werk in sectoren als de detailhandel, de techniek, zorg en welzijn en de groenvoorziening. Voor de stages werkt Symbion nauw samen met bedrijven en instellingen. Stagebedrijven roemen de school vanwege de betrouwbaarheid, korte lijnen en enorme betrokkenheid van de medewerkers.

Symbion werkt volgens de Symbion-methode. Een belangrijk onderdeel is PrO-Plus. In deze leerroute worden de theorievakken op het niveau van vmbo-bb gegeven. Enkele Pro-Plusleerlingen stappen over naar het vmbo. Symbion kijkt wel altijd kritisch of dat ook echt een beter toekomstperspectief oplevert. Voor veel leerlingen is de Symbion-methode effectiever. Symbion verwierf in 2013 het predikaat ‘Excellente school’. Symbion is gevestigd aan de Hoge Witteveld 2 in Didam.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!