zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioRegenboogvlag wappert ook in gemeente Zevenaar

Regenboogvlag wappert ook in gemeente Zevenaar

Net als bij vele andere gemeenten wappert de regenboogvlag op dinsdag 11 oktober ook in de gemeente Zevenaar. Burgemeester Jeroen Staatsen heeft ’s morgens eigenhandig deze bijzondere vlag gehesen bij de ingang van het gemeentehuis aan de Kerkstraat 27. Met deze symbolische handeling zet hij namens raad en college het statement kracht bij dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn.

De regenboogvlag is gekoppeld aan de internationale Coming Out Dag, oftewel de kom-uit-de-kast-dag. Het evenement moet het voor mensen die homo, lesbisch, biseksueel of transgender zijn gemakkelijker maken om voor hun geaardheid uit te komen. Ter gelegenheid van Coming Out Dag hijst dit jaar een recordaantal gemeenten, provincies en de ministeries van OCW en Sociale Zaken en Werkgelegenheid de regenboogvlag.

Respect en gelijkwaardigheid
Burgemeester Jeroen Staatsen: “Met deze actie geven we aan dat de gemeente Zevenaar respect en gelijkwaardigheid hoog in het vaandel heeft en dat iedereen gelijk is, ongeacht afkomst, geaardheid, overtuiging of religie. Door deze bijzondere vlag te hijsen, zetten we ons statement extra kracht bij op deze bijzondere dag. Ondanks dat de Coming Out Dag maar één dag duurt, geldt de boodschap natuurlijk het hele jaar door.”

Symbool voor LHBT-gemeenschap
De regenboogvlag staat symbool voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders, de zogeheten LHBT-gemeenschap. Het hijsen van deze vlag is, naast een zichtbare aanmoediging voor deze mensen, een oproep voor overige inwoners en organisaties om zich in te blijven zetten op sociale acceptatie, veiligheid en weerbaarheid.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties