zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLevenRSD-proefproject voor eigen ontwikkeling en (grensoverschrijdende) ontmoeting

RSD-proefproject voor eigen ontwikkeling en (grensoverschrijdende) ontmoeting

10 inwoners uit de Liemers hebben de afgelopen maanden meegedaan aan het RSD-project Op Eigen Kracht. Het programma bestond uit 16 workshops over allerlei zaken die van invloed zijn op je eigen welbevinden, zoals leefstijl, voeding en financiën. Ook is ingegaan op zaken als cirkel van invloed, comfortzone, stresshantering en waarden en normen. Ook waren er beweegactiviteiten onder begeleiding van een sportcoach. Aan het eind van het programma heeft elke deelnemer haar of zijn plannen voor de toekomst gepresenteerd.

In de gemeente Emmerich konden inwoners aan hetzelfde programma meedoen maar dan in het Duits. Voor de Duitse en Nederlandse deelnemers is twee keer een gezamenlijke activiteit georganiseerd: een beweegactiviteit in Zevenaar en een bezoek aan het poster-/affichemuseum in Emmerich. Ook de Duitse en Nederlandse coaches en medewerkers van de RSD de Liemers en het Jobcenter Emmerich hebben elkaar meerdere keren ontmoet.

De resultaten van deze pilot waren erg goed. Deelnemers geven aan door het programma duurzaam beter in hun vel te zitten en meer zelfvertrouwen te hebben. Ze laten dit ook zien door het zetten van concrete stappen richting participatie en soms ook werk. Ook de ontmoeting met de Duitse deelnemers werd als erg leuk en gezellig ervaren. Vanwege deze positieve ervaringen en de goede resultaten, is een vervolg op dit proefproject inmiddels in voorbereiding.

Vorig artikel
Volgend artikel
OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties