vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenSamenwerking slaat brug tussen technisch onderwijs en praktijk

Samenwerking slaat brug tussen technisch onderwijs en praktijk

Het Technasium van het Candea College in Duiven, de gemeente Duiven en Waterschap Rijn en IJssel slaan de handen ineen om de komende drie jaar te komen tot een onderwijsprogramma dat aansluit op maatschappelijk relevante thema’s die actueel zijn bij Synergiepark InnoFase en rondom de Riool Water Zuiverings Installatie (RWZI) ‘Nieuwgraaf’.

De samenwerking moet synergie opleveren tussen de bedrijven die gevestigd zijn op het bedrijfsterrein InnoFase. Waterschap Rijn en IJssel wil op het terrein van de RWZI Nieuwgraaf een innovatiewerkplaats realiseren waar (startende) ondernemers de ruimte krijgen om nieuwe technieken en processen te testen die gerelateerd zijn aan de afvalwaterzuivering.

Ambitie
Maandag 13 april hebben de drie partijen hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend. Hun ambitie is de komende jaren een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de ‘bio based economy’, de energie- en milieutechnologie sector, de brandstoftransitie en de klimaatdoelstellingen. Daarmee hopen zij ook de concurrentiepositie van bedrijven te verbeteren en een gunstig vestigingsklimaat voor bedrijven en nieuwe werkgelegenheid creëren.

Belangstelling techniek

Het Technasium wil de belangstelling van leerlingen voor techniek bevorderen. In het tweede en derde leerjaar volgen leerlingen vier projecten per jaar in de vorm van onderzoeks- en ontwerpopdrachten. In het vijfde en zesde leerjaar zoeken leerlingen hun eigen opdrachtgever en opdracht. Door de samenwerking leveren gemeente en het waterschap met specialisten een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs doordat het Technasium wordt voorzien van onderzoeks- en ontwerpvragen met een kwalitatief goed niveau.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties