dinsdag, juni 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioSpetterende zeskamp Babberich krijgt een vervolg

Spetterende zeskamp Babberich krijgt een vervolg

De vorig jaar nieuw leven ingeblazen zeskamp in Babberich krijgt een spetterend vervolg. Op zaterdag 11 juli is het zover en strijden jong en oud in en rondom het water van zwembad Het Kwartier om de prijzen en eeuwige roem.

Maar liefst twintig teams deden er vorig jaar mee. De teller staat nu al op vijftien. Buurtverenigingen, vriendengroepen, gelegenheidsformaties, verenigingen en teams van de campings, het deelnemersveld heeft net als in 2014 een heel gemêleerd karakter. Een aantal teams is nieuw, andere formaties hadden vorig jaar de grootste lol en doen dit jaar opnieuw een waarschijnlijk vergeefse gooi naar de titel. Zoals buurtvereniging ’t Kwartier die met een mannen- en vrouwenteam deelneemt. Ria Derksen: “Het was super vorig jaar. De spelletjes, de sfeer, het eten en drinken, de organisatie en natuurlijk het weer. We hebben geen seconde getwijfeld om weer mee te doen en de voorbereidingen zijn al weer in volle gang. Tenminste, die van de vrouwen, de heren beginnen pas drie dagen van tevoren.” Dat beaamt haar man Gerrit: “Ik weet nog van niets, behalve dat ik meedoe. En dan vooral vanwege mijn gewicht. Bij spelletjes waarbij het gewicht een rol speelt word ik ingezet.” Welke spelen er dit jaar op het programma staan, laat de organisatie nog in het midden. “Voor het verrassingseffect”, lacht PR-man Robin Swaters.

Ook de meidenclub met teamcaptain Laura Worm gaat ’s morgens op herhaling tijdens de jeugdeditie. De jeugdwinnaars van 2014 ‘De Baasjes’ zijn een jaartje ouder en mogen nu bij de ouderen meedoen onder de naam’t Zooike. Ook weer van de partij: Team Gimmert uit Brabant, de Boogsehof Chicks en de titelverdediger De Schuumende Natnekken.

De zeskamp voor de jeugd begint om 10.00 uur; de grote zeskamp start om 13.30 uur. Aan het begin van de avond is de prijsuitreiking onder het genot van een drankje en ook zijn er enkele sfeervolle live acts aangetrokken. “Daarnaast gaan we dit jaar ook extra vervoer inzetten voor de wat oudere mensen, vanaf het het dorp naar het Kwartier.”

Bij de jeugd is individuele deelname mogelijk. Van daaruit worden dan extra teams gevormd.

Inschrijven kan via www.zeskampbabberich.nl of bij Monique Aalbers, Dorpstraat 56 (0316-247611). Inschrijven kan tot en met 5 juli. De deelname kosten bedragen € 2,50 per persoon; de jeugd doet gratis mee.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties