dinsdag, juni 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioStart werkzaamheden groot onderhoud wijk Zonnemaat Zevenaar

Start werkzaamheden groot onderhoud wijk Zonnemaat Zevenaar

Maandag 14 september start de uitvoering van het groot onderhoud van de eerste fase van wijk Zonnemaat, en daarmee een flinke opknapbeurt van de gehele wijk. Na de nodige voorbereiding, inspraak van bewoners en een drukbezochte informatieavond, gaat Gebra Infra B.V. uit Arnhem aan de slag. Deze aannemer is gespecialiseerd op het gebied van grond-, weg- en waterbouw. Om de overlast voor de omwonenden tot een minimum te beperken, wordt het werk in fasen uitgevoerd.

De werkzaamheden in de wijk Zonnemaat bestaan onder andere uit het vervangen van de bestaande trottoirs, inclusief kolken en putranden. Op de kruisingsvlakken wordt het bestaande asfalt opgebroken en vervangen door nieuwe straatbakstenen. Daarnaast wordt er op diverse wegdekken een nieuwe asfaltdeklaag aangebracht. Ook vinden er tijdens de werkzaamheden aanpassingen plaats aan parkeervoorzieningen en groenvoorzieningen in de wijk.

Autovrij
De werkzaamheden beginnen op maandag met het verwijderen van een gedeelte van bomen en planten, met name in de Johan de Wittstraat. Op dinsdag vindt het frezen van het wegoppervlak plaats in de Van Hogendorpstraat, Thorbeckestraat, Dr. Schaepmanstraat, Abraham Kuyperstraat en de Schimmelpenninckstraat. Aan de bewoners van genoemde straten is gevraagd om op die dagen hun auto elders in de wijk te parkeren. Als tegemoetkoming voor dit ongemak hebben zij daarvoor parkeerontheffing gekregen.

Informatievoorziening
Alle betrokkenen worden vanuit de gemeente via nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de vorderingen van het groot onderhoud. De aannemer voorziet de direct betrokkenen over specifieke bouwinformatie. Ook worden speciale bouwinformatieborden in en rond de wijk ingezet voor omwonenden en bezoekers van de wijk Zonnemaat. Verdere informatie, zoals de 3D-impressies van het ontwerp, is te vinden op www.zevenaar.nl/zonnemaat.

OOK INTERESSANT?

1 REACTIE

 1. Hallo gem Zevenaar .
  Wij zijn woonachtig in fase 3 van de zonnemaat wij wonen in de Schubertstraat .
  Wij willen best met u meedenken voor het groot onderhoud .

  Ons idee is om zeker een nieuwe asfalt laag in de Schubertstraat te leggen .
  Omdat deze heel slecht is . En er eventueel een weg versmalling in te maken ,
  Omdat er ondanks de diverse drempels toch redelijk hard doorheen gereden word .

  Het idee zal zeker een plus puntje aan uw groot onderhoud geven .
  en ons weer een wat veiliger gevoel .

  M.v.g M Hugen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties