zaterdag, april 13, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenTocht der Tochten Westervoort

Tocht der Tochten Westervoort

Westervoort, 30 november 2015 – Door klimaatverandering wordt de kans op een Elfstedentocht steeds kleiner. Daarom organiseert het HIER Klimaatstraatfeest in december een alternatieve Tocht der Tochten; een landelijke speurtocht naar naden en kieren in huizen en gebouwen. Tocht is namelijk niet alleen oncomfortabel, het veroorzaakt ook onnodig hoge stookkosten. Iedere straat die zich voor 11 december met minimaal drie deelnemers aanmeldt voor het Klimaatstraatfeest ontvangt een gratis anti-tochtpakket met een bespaarwaarde van €120 per jaar, zolang de voorraad strekt.

 

Het HIER Klimaatstraatfeest is de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Sinds 2008 komen deelnemers ieder “stookseizoen” samen met de buren, sportclub of collega’s in actie tegen het klimaatprobleem. Dat is niet alleen gezelliger, maar ook effectiever. Gemeente Westervoort is Gouden Ster Partner van het HIER Klimaatstraatfeest. Inwoners van Westervoort beginnen de competitie daarom met een voorsprong van 1.000 punten.

 

Tocht der Tochten

Het Klimaatstraatfeest geeft onder andere inzicht in hoe goed je huis geïsoleerd is en hoe je dat kunt verbeteren. In december worden alle deelnemers opgeroepen om een naden-en-kierenspeurtocht te organiseren. In de deelnemersomgeving op www.klimaatstraatfeest.nl staat deze stap voor stap uitgelegd (SpeurTOCHT). Om hen een zetje in de goede richting te geven krijgen alle straten die zich voor 11 december 2015 met minimaal drie deelnemers aanmelden voor het Klimaatstraatfeest een gratis anti-tochtpakket met een bespaarwaarde van €120 per jaar, zolang de voorraad strekt.

 

Bregtje Bos, projectmanager van het HIER Klimaatstraatfeest: “Een gemiddeld Nederlands huishouden betaalt meer dan €1.000 per jaar voor gas. Drie kwart van het gasverbruik gaat op aan verwarming. Een behoorlijke kostenpost dus. Door naden en kieren gaat warmte verloren naar buiten. Daardoor tocht het in huis én verspil je veel energie. Gelukkig zijn er veel hulpmiddelen die tocht tegengaan, zoals deurdrangers, brievenbuskleppen en tochtborstels,

-strippen en -rollen!”

 

Red de Elfstedentocht!

Op dit moment is de kans op een Elfstedentocht nog maar 5,5 procent, terwijl dat percentage rond 1900 nog 20 procent was. Dat betekent dat er gemiddeld nog maar één Elfstedentocht per 18 jaar plaatsvindt (de laatste is nu al bijna 19 jaar geleden). Maar, als het erg tegenzit met het klimaat dan vindt de Tocht der Tochten nog maar één keer per 183 jaar plaats, dat betekent dat de eerstvolgende pas rond het jaar 2100 plaatsvindt.

 

Meld je aan voor het HIER Klimaatstraatfeest, kom in actie tegen klimaatverandering en red de Elfstedentocht!

 

Over het HIER Klimaatstraatfeest
Meld je via www.klimaatstraatfeest.nl aan als een fysieke of virtuele straat en ga direct aan de slag. Je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen. Op de website van staan allerlei acties om in en rondom huis energie te besparen en punten te verdienen.

 

De straat die tot en met 31 maart 2016 de meeste energie heeft bespaard wint een feestbudget van maar liefst €10.000. Groepen die niet met een fysieke straat deelnemen, maar met bijvoorbeeld hun voetbalteam, vereniging of vriendengroep strijden in de virtuele-straten-competitie om een feestbudget van €5.000. Meld je je nu aan, dan maak je ook nog eens iedere dag kans op een solar charger voor je telefoon of tablet. Op zaterdag 16 april 2016 worden de winnaars bekend gemaakt.
Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau. Het HIER Klimaatstraatfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Essent. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met Buurkracht, het Oranjefonds en tientallen Nederlandse gemeenten en woningbouwcorporaties.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties