donderdag, mei 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeen‘Una Noche’ Jubileum tournee

‘Una Noche’ Jubileum tournee

Guus Tangelder Big Band ‘Meets het Charivari trio’

Het Musiater Zevenaar

Composities Dolf de KinkelderZondag 1 oktoberAanvang 15.30 uurToegang 15 euroReserveren:

‘Una Noche’ is de titel van het 40 jarige Jubileumprogramma van de Guus Tangelder Big Band.

Samen met het vermaarde wereldmuziekensemble het Charivari trio presenteert de Guus Tangelder Big Band een gevarieerd programma waarbij jazz- en wereldmuziek op een uitdagende manier samen komen. In Una Noche Solitaria, een compositie van Joop van Erven tevens titel van de eerder uitgebrachte CD, mengt Het Charivari trio op organische wijze met de jazzklanken en improvisaties van de Guus Tangelder Big Band.

De in Zevenaar woonachtige componist Dolf de Kinkelder scheef speciaal voor dit jubileum-programma de driedelige compositie Cantas, LXVIII & Charivariations. Dolf is in het Zevenaarse culturele leven een bekendheid. Hij schreef o.a. voor Jeugdtheater Kwatta en de Slagwerkgroep van Crescendo Zevenaar, van welke groepen veel programma’s in het verleden in Musiater zijn uitgevoerd. Onlangs nog de compositie Niet Zonder Slag Of Stoot, door de slagwerkgroep samen met Fif-teen.Voor de Guus Tangelder Big Band zocht de componist naar de ritmische- en harmonische uitdaging met violiste Anneke Frankenberg, accordeonist Bart Lelivelt en contrabassist/zanger Gerard Schoren van het Charivari trio.

De musici:Saxofoon: Gerlo Hesselink, Guus Jansen, Ewout Dercksen, Robert Prinsen, Joost van BuchemTrombone: René van Haren, Arjen Reeser, Ruud Steegers, Gert NijenbanningTrompet: Libbe Oosterman, Hans van Houdt, Koens Smits, Ywo LamonacaPiano Hans Kwakkernaat, contrabas Taeke Stol, drums Pieter BastMeer info: www.guustangelder.nl  www.charivaritrio.nl  www.dolfdekinkelder.nl


OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties