zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioVarilux Jazz- en Bluesfestival Zevenaar met klinkende namen

Varilux Jazz- en Bluesfestival Zevenaar met klinkende namen

Zevenaar vormt in het weekend van 22, 23 en 24 mei het decor voor het Varilux Jazz- en Bluesfestival. De aftrap van het jazz- en bluesfestival is traditiegetrouw op vrijdagavond 22 mei in het Filmhuis aan de Wittenburgstraat. Jazzpianist Bert van den Brink bijt om 20.15 uur de spits af. Het repertoire van Bert van den Brink bestaat uit eigen composities, improvisaties en enkele jazz standards. Rond 22.00 uur volgt de film Keep on Keepin’ on van Alan Hicks, over de begin dit jaar overleden jazztrompettist Clark Terry.

Zaterdagmiddag 23 mei speelt de Thompson Bridge Band op het Raadhuisplein de pannen van het dak. Deze bigband bestaat uit ruim 28 muzikanten aangevuld met een zangsectie. In de Weverstraat maakt Dr. Jazz & Co haar opwachting en op Muldershof de bluesband ‘Old Man on the Backporch’ met onder meer drummer Chris Meurs van de vroegere “Long Tall Ernie & The Shakers’. ’s Avonds vanaf 20.00 uur is het op het Raadhuisplein de beurt aan de Bluesbreakers en DieDra en Keithen Ruff uit Alabama. De Bluesbreakers (foto), met Dik ‘Mr. Brown’ Korving als frontman, staan garant voor een swingende bluesshow met een boeiende mix van bekende klassiekers, minder bekende juweeltjes, en verrassende eigen composities. Dit leidt tot een bluesbuffet dat zowel kenners, liefhebbers als toevallige voorbijgangers aanspreekt.

 

Eerste pinksterdag

Eerste pinksterdag 24 mei is de St. Andreaskerk van 11.00 tot 13.00 uur het decor van een prachtige gospel-kerkdienst. Pastor Jeroen Heemink gaat voor; A Sign of Friendship, Jay Jay’s Border Jazzmen en DieDra en Keithen Ruff tekenen voor het muzikale akkoord.

’s Middags is het opnieuw genieten geblazen in het centrum. Op het Raadhuisplein spelen The Art of Swing en Jay Jay’s Border Jazzmen non-stop. The Art of Swing neemt het publiek mee terug naar de jaren vijftig en zestig. De tijd van James Dean, John F. Kennedy en Neil Armstrong met muziek van Frank Sinatra, Elvis Presley en The Beatles.
Daarnaast zingt Bert Kunst nummers van hedendaagse crooners zoals Michael Bublé en Robbie Williams. Jay Jay’s Border Jazzmen speelt traditionele jazz in Engelse stijl, maar maakt ook regelmatige uitstapjes naar blues en country muziek. Ook hits uit de jaren vijftig en zestig horen tot het uitgebreide repertoire. Zeer verrassend is de grote rol van de eclose harmony zang waarmee een breder publiek dan alleen de oude stijl liefhebbers wordt aangesproken. In de Weverstraat treedt de bluesrockband Redstone Roots op en op Muldershof van Liemerse bodem de Not2bigband. Alle optredens op zaterdag en zondag zijn gratis.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties