zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenVeel belangstelling voor Dijkhuizen Concert op het Plein 

Veel belangstelling voor Dijkhuizen Concert op het Plein 

Liemers Harmonie Duiven heeft zaterdag 9 juli een zomers Dijkhuizen Concert op het Plein gegeven op het Remigiusplein in Duiven. Zeker 400 mensen hebben kunnen genieten van de zon en de optredens van het harmonieorkest met zanggroep DJEM en de slagwerkgroepen. Het concert was gratis toegankelijk, met dank aan hoofdsponsor Hoveniersbedrijf Dijkhuizen uit Duiven.

Precies na klokslag 15.00 uur begon het concert met de klanken van Two Worlds uit Tarzan. Het plein met de bijbehorende terrassen zaten op dat moment al bijna helemaal vol. “De zon scheen vol op tijdens het concert. Het weer was nog even spannend, maar in de loop van de dag werd steeds duidelijker dat de buien ons ten noorden voorbij zou gaan,” aldus Simone de Wild van de organisatie. “Verschillende leden hadden na het concert een lekker kleurtje gekregen. Muziek maken en in de zon zitten; Een betere combinatie kunnen wij ons niet bedenken.”

De organisatie was van te voren druk bezig geweest met de aankleding van het plein, zodat het er allemaal zomers uit zou zien. Simone de Wild: “Ook de leden hadden de opdracht om in een fleurige en zonnige outfit te verschijnen. De trombonespelers hadden zelfs samen dezelfde T-shirts en zonnekleppen gekocht, waardoor het concert meteen de juiste sfeer had.”

Veel applaus was er voor de jeugdslagwerkers die elkaar ritmisch te lijf gingen met stokken. Ook de samba van de slagwerkgroep oogstte veel lof, net als de uitvoering van Music door het orkest samen met de zangers en zangeressen van DJEM. Voorzitter Wim Kersten: “We kijken terug op een geslaagd concert. Het publiek was enthousiast, en ook de leden van Liemers Harmonie Duiven waren tevreden over hun optreden.” Kersten is nog op zoek naar nieuwe muzikanten: “We kunnen zeker nog versterking gebruiken in het orkest. Vooral op trompet en klarinet zijn nieuwe muzikanten van harte welkom. Tijdens een repetitie op donderdagavond kunnen ze komen proeven aan de gezellige sfeer.”

Over de volgende editie van Dijkhuizen Concert op het Plein wordt al gesproken door het publiek. “We gaan ons nu eerst richten op de optredens met de kermis en de uitdaging voor het najaar. In maart geven we vervolgens weer een concert binnen in de Ogtent, waarbij we vooral de kinderen uit Duiven willen betrekken,” aldus Wim Kersten. “Als die plannen zich verder ontwikkeld hebben, kunnen we ook weer kijken naar een volgend Concert op het Plein.”

Foto: Eddy de Wild

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties