zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurZesde editie Dreamfields Festival in Zevenaar geslaagd

Zesde editie Dreamfields Festival in Zevenaar geslaagd

Het uitverkochte muziekevenement in gemeente Zevenaar op recreatiegebied Rhederlaag in Lathum was ook dit jaar een groot succes. Op zaterdag 9 juli kwamen 25.000 liefhebbers van dancemuziek af op dit bijzondere evenement. Het festival is zeer gemoedelijk en zonder grote incidenten verlopen.

Ook de politie geeft aan dat de sfeer weer bijzonder goed was. In totaal zijn er 39 personen aangehouden, de meesten vanwege drugsbezit. De gerichte controles van beveiliging en politie werpen duidelijk hun vruchten af. Op het veld hebben zich geen ongeregeldheden voorgedaan.

Samenwerking
“Het is alweer 6 jaar geleden dat ik met David Brons (van organisator Matrixx) de eerste gesprekken over Dreamfields voerde. Nu is het een uniek evenement door de mooie decors, de gemoedelijke sfeer en de unieke locatie op Rhederlaag. Mooi om te zien hoe goed de diverse samenwerkende diensten, partijen en de organisatie goed op elkaar zijn ingewerkt en afgestemd. Grote dank aan allen achter de schermen en natuurlijk aan alle bezoekers uit De Liemers en verre omstreken die er een gezellig en groots feest van hebben gemaakt”, aldus burgemeester Jan de Ruiter van de gemeente Zevenaar.

De voorbereiding vanuit de gemeente, die ook voorzitter is van de veiligheidsoverleggen, was intensief. In samenwerking met de politie, de festivalorganisatie, de brandweer en de GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen) is er een draaiboek gemaakt en zijn er verschillende maatregelen genomen om het evenement veilig en gemoedelijk te laten verlopen.

IMG_4193Foto’s: Dreamfields

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties