Verdubbeling van aantal laadpalen in Zevenaar

104 Views

Zevenaar verdubbelt het aantal laadpalen. Daarmee komt het totaal aantal laadpalen in Zevenaar op tien stuks.

De succesvolle ontwikkeling op het gebied van elektrisch vervoer gaat snel. Er rijden al meer dan 37.000 elektrische auto’s in Nederland. Omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om te laden op een eigen oprit of parkeergarage, biedt een oplaadpunt in de openbare ruimte uitkomst. Om de groei van het aantal elektrische voertuigen te faciliteren, is een uitbreiding van het aantal openbare laadpalen nodig. In Zevenaar is een toenemende vraag naar laadpalen in de openbare ruimte.

Deze verdubbeling van het aantal laadpalen wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Gelderland en stimuleert het bewust omgaan met energie en klimaat. De landelijke overheid heeft als doelstelling dat het aantal elektrische auto’s in 2020 tot 200.000 stijgt. In 2025 moet Nederland 1 miljoen elektrische auto’s tellen. Door de plaatsing van de laadpalen draagt gemeente Zevenaar haar steentje bij aan de duurzame mobiliteit binnen haar gemeente.

Duurzame mobiliteit is een van de speerpunten van het Zevenaarse Milieubeleidsplan om bij te dragen aan de verbetering van onder andere de lucht- en geluidskwaliteit. Zevenaar wil kansen voor de opkomst van elektrisch vervoer benutten door ontwikkelingen op dit gebied te faciliteren. De concessie openbare oplaadpunten voor elektrisch vervoer kan dan ook gezien worden als uitvoeringsmaatregel van het Milieubeleidsplan.

Voorwaarden en aanvragen
Belangstellenden met een elektrisch voertuig kunnen hiervoor aanvragen indienen, die worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Voor het aanvragen van een laadpaal gelden de volgende voorwaarden:
• de aanvrager heeft de beschikking over een elektrisch voertuig met een elektrisch bereik van minimaal 45 km;
• de aanvrager heeft geen eigen terrein om op te parkeren en om een laadpaal erop te plaatsen;
• de aanvrager is woonachtig in de gemeente of minimaal 18 uur per week werkzaam in de gemeente;
• er is binnen een straal van 300 meter van de locatie van de aanvraag geen Openbaar Oplaadobject aanwezig, waarvan de bezettingsgraad dusdanig is dat een gecombineerd gebruik plaats kan vinden.

Het aanvragen van een openbare laadpaal kan door het invullen van een formulier, te vinden via de website van gemeente Zevenaar.

Uitvoer, beheer en exploitatie
Cofely Energy & Infra verzorgt de aanvraag, plaatsing, beheer en exploitatie van deze laadpalen. De gemeente heeft wel het laatste woord als het gaat om de exacte locatie van de laadpaal. De opdracht aan Cofely is tot stand gekomen in een samenwerking tussen de Gelderse regio’s en de provincie Gelderland.

Op de foto:
Wethouders Tienke van der Werf en Toon Albers zijn blij met de verdubbeling van het aantal laadpalen binnen gemeente Zevenaar.
Foto: gemeente Zevenaar
————————————————————————————————————————–

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!