zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioVerkoop pand Liemers Museum in Zevenaar definitief

Verkoop pand Liemers Museum in Zevenaar definitief

De gemeente heeft het oude schoolpand – dat in gebruik is door het Liemers Museum – definitief verkocht. Vandaag woensdag 20 mei zijn de handtekeningen gezet met koper September.

Deze organisatie gaat in het oude schoolgebouw, een gemeentelijk monument, een nieuw woonhuis realiseren voor ouderen met geheugenproblemen. Het Liemers Museum gebruikte het pand als depot en kantoor. Het Liemers Museum heeft tijdelijk een alternatieve  ruimte gevonden op het BAT-terrein. Het voordeel van deze tijdelijke ruimte is de geringe afstand tot Hal 12, de beoogde definitieve plek voor het Liemers Museum. Het Liemers Museum heeft enkele maanden de tijd om een verhuizing uit te voeren, waarna het oude schoolpand in eigendom overgedragen wordt. Het gedeelte aan de Molenstraat 42 dat niet in gebruik is door het Liemers Museum staat al leeg.

De voormalige school wordt getransformeerd in een nieuw woonhuis voor ouderen met geheugenproblemen. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staan. Er worden vijftien zelfstandige appartementen gerealiseerd, variërend van 30 tot 50 vierkante meter. Het wonen bij September Zevenaar is ook mogelijk voor mensen met alleen een AOW. Naar verwachting zal het nieuwe woonhuis haar deuren medio 2016 openen na een flinke verbouwing. Nieuwe bewoners met een zorgindicatie vanaf ZZP4 kunnen komen wonen bij September. Meer informatie is te vinden op de website van September, www.wonenbijseptember.nl.

Het pand wordt aan de binnenzijde geheel verbouwd en aangepast aan de nieuwe functie. Het aangezicht aan de buitenzijde blijft zoals het nu is. Het betreft een gemeentelijk monument waarbij de schuine rode daken, de beeldbepalende bomen aan de zijde van de Molenstraat alsmede het muurtje behouden blijven. Het parkeren zal op eigen terrein van de koper plaatsvinden.

Op de foto het moment van ondertekening door de heren Michiel van Putten (oprichter September) en Stef Bijl, wethouder gemeente Zevenaar.

 

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties