zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenVIDEO | Eddy en Jeanne Peer nieuw koningspaar Onderling Genoegen

VIDEO | Eddy en Jeanne Peer nieuw koningspaar Onderling Genoegen

Eddy Peer is de nieuwe koning van Schutterij Onderling Genoegen in Duiven. Met het 126e schot schoot hij de vogel tijdens het schuttersfeest naar beneden. Samen met echtgenote Jeanne vormt hij het nieuwe koningspaar. Samen vertegenwoordigen zij als koningspaar de schutterij het komende jaar. Het wordt een bijzonder jaar, de schutterij verhuist namelijk eind september naar haar nieuwe onderkomen de OGTenT. Daarnaast viert de schutterij in juni 2016 haar 120-jarig bestaan.Een videoimpressie van Henk Nijland (eerste film) en Tinus Klikpedaal (tweede).

Samen vertegenwoordigen zij als koningspaar de schutterij het komende jaar. Het wordt een bijzonder jaar, de schutterij verhuist namelijk eind september naar haar nieuwe onderkomen de OGTenT. Daarnaast viert de schutterij in juni 2016 haar 120-jarig bestaan.

 

 

peertke

Voor het laatst werd dit jaar daarom geschoten op het terrein van het CCOG. Met op de achtergrond de eeuwenoude Remigiuskerk naast het fonkelnieuwe schuttersgebouw, had Eddie Peer in Theo Berntzen en Jordi Visser twee geduchte tegenstanders. Als gevolg van de strengere wapenwetgeving werd dit jaar voor het eerst geschoten met een 9 mm geweer, in plaats van de traditionele voorladers. Deze noviteit had geen invloed op de prestaties van de deelnemers, vanaf het begin was nagenoeg elk schot raak. Uiteindelijk hield Eddy Peer zijn zenuwen het meest in bedwang, waarna na het winnende schot de ontlading bij Peer volgde. Misschien wel meer dan in voorgaande jaren, voor Peer was het de negende keer dat hij deelnam aan het koningsschieten.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties