Vier keer brons voor wedstrijdploeg RB de Breuly tijden Orange Cup

170 Views

Afgelopen weekend hebben de wedstrijdzwemmers van reddingsbrigade “De Breuly” uit Zevenaar vier keer een bronzen medaille gehaald tijdens de tweedaagse Orange Cup in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven.

Op het onderdeel 200m hindernis werd een bronzen medaille gehaald door Kelly van Zadel uit Oud-Zevenaar. Bij dit onderdeel moet er 200m gezwommen worden waarbij er acht keer onder een hindernis (hekje) door gezwommen moet worden.

Romy Tichelaar uit Duiven wist brons te halen op het onderdeel 100m Life Saver. In de categorie Masters haalde Ine Vister uit Zevenaar hetzelfde resultaat op dat onderdeel bij de Masters. Het onderdeel Life Saver bestaat uit 50m zwemmen met zwemvliezen en een torpedo (soort reddingsboei), daarna de torpedo om een pop (drenkeling) vast klikken en daarna nog 50m de pop vervoeren.

Op de tweede dag van het evenement lukte het Ine Vister nogmaals om brons te halen in de categorie Masters, maar dit maal op het onderdeel 50m popduiken, waarbij er 25m gezwommen moet worden en daarna een pop van de bodem gehaald moet worden om die vervolgens 25m terug naar de kant te vervoeren.

Foto’s: Brons voor Romy Tichelaar (Duiven)

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!