maandag, maart 4, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgViool en orgelspel in Martinikerk Doesburg

Viool en orgelspel in Martinikerk Doesburg

In het jaar 2016 viert het grote Walcker-orgel in de Doesburgse Grote of Martinikerk haar eeuwfeest. Als romantisch orkest-orgel is het een uitgelezen begeleidingsinstrument voor de viool. Gevoegd bij het feit dat Max Reger in 2016 overleed, komt de uitvoering op 25 september van werken van Max Reger voor beide instrumenten, en van werken van tijdgenoten van Reger op het juiste moment.

Dit concert, waarmee StiDoMu het concertseizoen 2016 – 2017 opent, vindt plaats in het kader van de Biënnale Niederrhein 2016. Organist Cor van Wageningen studeerde aan het Conservatorium in Arnhem. In 1982 werd hij eersteprijswinnaar tijdens de 9e Internationale Orgeldagen Rijnstreek. Internationaal is Cor van Wageningen bekend om zijn baanbrekende inzet voor de Duitse Romantiek, vooral van het werk van Max Reger. Hij maakte een serie Reger-cd’s op de grote Duitse romantische orgels en voornamelijk op het Sauer-orgel in de Dom van Berlijn. Cor van Wageningen is docent aan de Hogeschool Schumann Akademie en bestuurslid van de Stichting Monumentaal Walcker-orgel Doesburg.

Violiste Eeva Koskinen werd in Helsinki geboren. Na haar opleiding aan de Sibelius Academy in Finland kwam zij op jonge leeftijd naar Nederland waar zij haar studie voltooide bij Viktor Liberman aan het Utrechts Conservatorium. Gedurende enkele jaren studeerde zij ook met Vladimir Spivakov.

Zij was prijswinnaar bij diverse concoursen zoals het Tibor Varga Concours en de Japan Music Competition. In 2001 volgde haar benoeming tot eerste concertmeester bij het Noord Nederlands Orkest. Zij maakt ook deel uit van het Trio Finlandia. Zij is als docente verbonden aan het Utrechts Conservatorium.

Zondag 25 september a.s. in de Grote- of Martinikerk te Doesburg om 15.30 uur.

Toegang € 15,00, voor 65+ € 13,00 en voor donateurs van StiDoMu € 12,00.

Kaarten aan de kassa, kerk open om 19.30 uur

Voor en na het concert is er gelegenheid voor een drankje.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties