maandag, maart 4, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLevenVolksuniversiteit filosofeert over 'richtinggevend idee in leven'

Volksuniversiteit filosofeert over ‘richtinggevend idee in leven’

Onder leiding van filosoof Paul Troost wordt er op vrijdagavond 27 november bij de Volksuniversiteit Zevenaar gefilosofeerd rond het thema ‘Wat is het richtinggevend idee in mijn leven’. Bezoekers mogen luisteren, meedenken en vragen stellen. De bijeenkomst van 19.30 tot 22.00 uur gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Dit kan via de website www.vuzevenaar.nl of via tel: 0316-333443.

Socrates, aartsvader van de westerse filosofie, voerde zijn leven lang gesprekken met mensen op zoek naar de ideeën die leidend waren in hun bestaan, om ze te toetsen op hun geldigheid. Ook filosoof Jos Kessels is op zoek naar wat hij werkelijk wil in zijn leven en beschrijft deze tocht in zijn boek Scholing van de geest (2014). Kessels spreekt van het ontdekken van dragende of richtinggevende ideeën. Hoe ontdek je wat bij je past? Hoe maak je een keuze die bepalend is voor je leven?

In het filosofiecafé gaan de gasten onder het genot van een hapje en een drankje in kleine groepjes discussiëren over het thema. Aan het eind van de avond worden de conclusies van alle groepjes gezamenlijk besproken. Denk mee, luister en vraag over dit onderwerp. De bijeenkomst is voor iedereen: ook zonder filosofische achtergrond! Kosten: € 10,

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties