vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenWalking Football DVV blijkt schot in de roos

Walking Football DVV blijkt schot in de roos

Voorzichtig begon DVV enkele maanden geleden met Walking Football. Inmiddels telt het team al twaalf deelnemers die elke donderdagochtend vanaf 10 tot 12 uur trainen. “Met veel plezier”, zegt voorzitter Hugo Boschker van DVV.
Bij Walking Football is hardlopen verboden. De sport is bestemd voor sporters van zestig jaar en ouder. Na een lichte warming-up en wat techniek oefeningen wordt er vervolgens gevoetbald. Er wordt alleen gewandeld en de bal mag niet hoger komen dan ongeveer een meter van de grond. Hugo Boschker: “Ik doe zelf ook mee en ik vind het harstikke mooi. Voordat we beginnen, drinken we eerst een bakje koffie, praten we over van alles en gaan dan samen het veld op. Naast bewegen wordt er vooral ook veel gelachen. In korte tijd is er zo een nieuwe ‘vriendengroep’ ontstaan.”
Hugo Boschker vindt het initiatief om met Walking Football te beginnen, passen in de maatschappelijke betrokkenheid van DVV. “We willen gewoon een leuke vereniging zijn, zoals een vereniging is bedoeld. Waar leden en vrijwilligers zich thuisvoelen en waar men elkaar helpt. Een vereniging met een hart. De open club gedachte. Dat betekent dat we diverse initiatieven ontplooien. Niet alleen Walking Football, maar deze maand begint NOC &NSF ook met een onderzoek met betrekking tot sportschoolarrangementen. De intentie is om gymlessen van basisscholen door één gekwalificeerde leerkracht te laten verzorgen. De leerkracht van de basisschool kan zich ondertussen bezighouden met andere zaken zoals gesprekken met de ouders over hun kind. Deze activiteiten zouden dan bij DVV kunnen plaatsvinden. Zo zijn we op alle fronten bezig en ook de gemeente Duiven juicht onze initiatieven toe. We hebben voor dit onderzoek intussen ook al subsidie ontvangen.”

Wat betreft Walking Football is er nog ruimte voor nieuwe leden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Hugo Boschker via tel. (06) 2254 7707 of een mailtje via voorzitter@dvvduiven.nl.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties